Birke (ČSSD): Ředitelka Oblastní nemocnice Náchod končí. Na můj popud

23.09.2019 20:03

Komentář na facebookovém profilu k odvolání ředitelky Oblastní nemocnice v Náchodě

Birke (ČSSD): Ředitelka Oblastní nemocnice Náchod končí. Na můj popud
Foto: archiv JB
Popisek: poslanec Jan Birke (ČSSD)

Vítám, že dnes radní Královéhradeckého kraje rozhodli o tom, že paní ředitelka Oblastní nemocnice Náchod Ing. Ivana Urešová ve své funkci začátkem příštího roku skončí.

Před necelým rokem jsem se rozhodl reagovat na výzvy k řešení personální stability uvnitř nemocnice. Jako starosta města, kde nemocnice je jedním z klíčových zaměstnavatelů a poskytuje zdravotní péči nejen pro naše občany, to považuji za samozřejmé a nebylo mi lhostejné, že vedle nespokojených pacientů, mě o pomoc žádají sami lékaři a zdravotnický personál. Nemám ve zvyku, rozhodovat a dělat si názor tzv. „od stolu“. Proto jsem situaci a náladu v nemocnici chtěl zažít „na vlastní kůži“ a začátkem roku jsem začal úzce spolupracovat s vedením nemocnice. Je totiž celá řada možností vzájemné spolupráce.

Na základě osobní zkušenosti jsem dospěl k závěru, že dobrá ekonomika a vidina dnes již realizované více než miliardové investice nestačí, a bohužel ani není zárukou „spokojeného pacienta“. Všichni přeci chceme v čekárnách a ordinacích potkávat usměvavé sestřičky a spokojené lékaře, kteří nám mohou nabídnout empatickým přístupem tu nejlepší péči ve chvílích, kdy to my sami nebo naši blízcí nejvíce potřebujeme. Aby jich v naší „nové“ nemocnici byl dostatek, nebyli přepracovaní, uštvaní, frustrovaní. Tady je ta alfa a omega našeho zdravotnictví – lidský přístup. To je opravdu velká zodpovědnost a vyžaduje nejen zdatného ekonoma, ale především empatického manažera. Proto jsem po pečlivém zvážení v srpnu požádal Radu Královéhradeckého kraje, aby řešila odvolání současné ředitelky nemocnice.

Tolik na vysvětlenou. Snažil jsem se coby politik pomoci, co jsem mohl, věnoval jsem nemocnici mnoho času, úsilí, i dobrých nápadů. Výsledkem je povýšení paní ředitelky do vedení celého Zdravotnického holdingu KHK.

Teď už je řada na vás, zdravotnících a pacientech, abyste své připomínky k fungování náchodské nemocnice adresovali přímo ředitelce ON Náchod, a.s., vedení Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje a náměstkovi pro zdravotnictví Aleši Cabicarovi, nikoli starostovi.

Ve všech ostatních záležitostech týkajících se chodu města se vám budu snažit i nadále být oporou a jsem vám kdykoliv k dispozici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

6:23 Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…