Birke (ČSSD): Vnímám a respektuji složitou situaci kolem ministerstva kultury, resp. zahraničí

14.04.2021 4:31

Vyjádření k postu ministra zahraničních věcí

Birke (ČSSD): Vnímám a respektuji složitou situaci kolem ministerstva kultury, resp. zahraničí
Foto: archiv starosty
Popisek: poslanec a starosta Náchoda Jan Birke (ČSSD)

Považuji za důležité zdůraznit, že já jsem se o práci na ministerstvu kultury nijak neucházel, naopak, byl jsem požádán, abych se jí ujal jako krizový manažer na dobu šesti měsíců do říjnových voleb. A protože před problémy neutíkám, souhlasil jsem, že v této složité době vypomůžu. V celém svém pracovním i politickém životě funguji jako týmový hráč. A právě jako týmový hráč jsem předběžně souhlasil s pomocí ministerstvu i své politické straně v aktuální složité situaci.

To vše samozřejmě platilo za předpokladu, že stávající ministr kultury přechází řídit ministerstvo zahraničí, jak bylo dohodnuto. Vzhledem k tomu, že tato varianta padla, není aktuální ani má pomoc na ministerstvu kultury, o kterou jsem byl vicepremiérem Janem Hamáčkem požádán.

Mám spoustu odpovědné a skvělé práce v Náchodě i v Praze v Poslanecké sněmovně. Jako příklad mohu uvést zákon o dostupném bydlení a v Náchodě je to mimo jiné revitalizace zámeckého kopce nebo zahájení stavby obchvatu města a investice pro letošní rok v celkovém objemu téměř čtvrt miliardy korun. Jsem rád, že se na to vše budu moci i nadále plně soustředit.

Jan Birke
starosta Náchoda
poslanec Parlamentu ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.