Bláha (ANO): Máme možnost změnit exekuce a nikdo to nechce

10.07.2020 13:24

Projev na 55. schůzi Poslanecké sněmovny 10. července 2020, k návrhu změny zákona o kompenzačním bonusu v souvislosti s krizovými opatřeními v souvislosti s výskytem koronaviru SARS CoV-2.

Bláha (ANO): Máme možnost změnit exekuce a nikdo to nechce
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Lídr ANO v Libereckém kraji Jiří Bláha

Vážené kolegyně, kolegové, ten problém je daleko složitější, než tady zaznívá. Tady slyším novodobí otrokáři, zneužívání atd. Toto všechno, ty kontexty jsou daleko hlubší a daleko širší, než o čem se bavíte. V první řadě tady máme milión lidí v exekucích a insolvencích a ti přímo vyžadují práci na černo nebo práci na DPP nebo nějakou formu toho, aby nemuseli platit ze své mzdy odvody nebo splátky tomu, komu dluží. To je jedna věc. To znamená, že opravdu tady máme milión lidí, který vyžaduje dnes a denně zaměstnání na černo. Pak samozřejmě tady máme obory, které nejsou schopny dosáhnout na ziskovost, aniž by zaměstnávaly tímto způsobem. Jsou to všechny obory, které se zabývají pohostinstvím, nabízením služeb atd. Bohužel je to tak a pořád si to nechceme přiznat. Pokud nezměníme cenu práce, pokud nezměníme to, že ten člověk, který upadne do exekuce, bude mít možnost si normální cestou vydělat, tak toto všechno bude vznikat. Je to normální a opravdu nevěřte tomu, že někdo pracuje jenom dvacet hodin, když vykazuje tuto činnost. Pracuje daleko víc.

A takto bychom mohli jít dál, proč to všechno vzniklo. Pojďme vzít ty problémy, ano, teď se s tím pojďme vypořádat. Pojďme vzít ty problémy jeden po druhém, pojďme si je naříkat, pojďme je řešit. Máme možnost změnit exekuce a nikdo to nechce. Pořád jenom děláme kosmetické úpravy. Pojďme změnit důchodovou reformu a všechny záležitosti a pak máme možnost pohnout, že se nebudou dít ty věci, které se dějí. Díky.

Jiří Bláha

  • ANO 2011
  • Lídr hnutí ANO pro Liberecký kraj v roce 2017

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.