Blaha (ODS): Mám pocit, že u ANO praktikují systém "Rozkaz, šéfe"

09.08.2020 9:41

Komentář na facebookovém profilu k hlasování o zrušení klecového chovu slepic

Blaha (ODS): Mám pocit, že u ANO praktikují systém "Rozkaz, šéfe"
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha (ODS)

Zrušení klecového chovu slepic bylo ještě před pár týdny téma číslo 1. Dokonce jsme měli před sněmovnou asi měsíc postavenou klec v nadživotní velikosti, ve které každý den seděl jiný člověk a vystřídalo se tam i pár celebrit.

No, jenomže pak se nad tím zavřela voda. A víte proč? ANO to shodilo ze stolu. A to tím nejšpinavějším způsobem, který navíc vyvolal můj skoro-jmenovec Bláha (na shodu jmen mám fakt pech). Tyto informace se ven dostanou málokdy, ale fakt to takto ve sněmovně u vládních stran funguje. Když to vypadá, že projde zákon, který se jim nelíbí, zpochybní hlasování.

Jiří Bláha z ANO tvrdí, že se "přemáčkl". No a když se pak o té samé věci hlasovalo za chvíli znovu, spolu s ním změnilo názor i 17 jeho kolegů z ANO, kteří se předtím teda asi taky nějak "přemáčkli".

Jenomže ono to není jenom "přemáčknutí". Zákony mění životy lidí, a v tomto případě i zvířat. A schvalovat by je měli kompetentní, zodpovědní lidi podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. U ANO ale mám pocit, že spíš praktikují systém "Rozkaz, šéfe".

Ing. Stanislav Blaha

  • ODS
  • Tento profil není poslancem aktivně využíván
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…