Bláha (ODS): Město vypsalo výběrové řízení na stavbu lávky přes Labe u Aldisu

24.05.2020 7:37

Město v tomto týdnu vypsalo čtvrtý tendr na stavbu lávky přes Labe. Zastupitelé jej schválili již v dubnu, radnice však čekala na rozhodnutí stavebního úřadu, které souviselo se změnou stávajících povolení.

Bláha (ODS): Město vypsalo výběrové řízení na stavbu lávky přes Labe u Aldisu
Foto: ODS
Popisek: ODS

Samotná stavba lávky by mohla být zahájena nejdříve na podzim příštího roku, jelikož do té doby bude v lokalitě Aldis pracovat stavební firma na dokončení budovy ČSOB. Na místě také probíhá bourání jedné ze dvou teras, která bránila dostavbě budovy ČSOB.

„V tuto chvíli máme již vyvěšeno výběrové řízení na zhotovitele stavby lávky přes Labe u Aldisu, získali jsme potřebné dokumenty, takže nyní bude záležet na nabídkách. Vzhledem k tomu, že v minulých letech nám situaci komplikovaly také příliš vysoké cenové nabídky, není zveřejněna předpokládaná cena zakázky,“ říká Jiří Bláha, náměstek primátora pro oblast investic. S výstavbou lávky bude ale moci vysoutěžený zhotovitel začít až na podzim příštího roku. „Společnost ČSOB může na staveništi pracovat nejdéle do konce září 2021, do té doby bude moci vysoutěžená stavební firma na lávku řešit objednávky stavebních prvků a další dodávky,“ vysvětluje náměstek Bláha. Zatím tedy pokračuje stavba budovy ČSOB.

Aby mohlo dojít k realizaci lávky, musí také dojít k odstranění stávající terasy v lokalitě Aldis. „Jelikož jedna ze dvou z teras bránila probíhající dostavbě budovy ČSOB, museli jsme tedy začít co nejdříve pracovat na jejím odstranění. Demoliční práce by měly být ukončeny do poloviny srpna,“ dodává náměstek Bláha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

18:09 Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

Předseda vlády Petr Fiala vystoupil v úterý 23. dubna 2024 s projevem na 3. summitu Zdravotnického d…