Blaha (ODS): Myslíte si, že si vás opravdu zasloužíme?

17.12.2020 18:21

Interpelace na 72. schůzi Poslanecké sněmovny 17. prosince 2020 na premiéra Babiše ve věci nekončícího chaosu.

Blaha (ODS): Myslíte si, že si vás opravdu zasloužíme?
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha ODS)

Vážený pane premiére. Podařilo se vám nemožné. Zase o nás jednou mluví celá Evropa, jsme slavní. Vaše prohlášení ke střetu zájmů, který podle EU máte, jsou věhlasná. Jste žijící legendou. Troufnu si říci, že tak slavného státníka jsme neměli minimálně od dob Tomáše Garrigua Masaryka. Jste také zkušený stratég. Všichni víme, že za to vděčíme tomu, že Česko řídíte jako firmu.

Způsob, jakým nás provázíte druhou vlnou, celý národ obdivuje už od září. Lékaři, sestry, hospodští, podnikatelé, rodiče školáků. Jsem si jistý, že když se sejdou tito lidé doma u večeře, mluví jen o vás.

Milujete přírodu, obdivujete motýle a včele, do řek vracíte raky, vlastníma rukama vybíráte ze stromů kůrovce. Jste velký zemědělec a fanoušek řepky. V několika chemičkách po celém Česku si mícháte vlastní hnojiva. Všichni známe příběhy farmářů, které jste laskavě zbavil těžké lopoty, když jste násilně zabral jejich půdu. Určitě na vás do dnes vzpomínají.

Jste také velký budovatel. Všichni jsme slyšeli o vašem národním investičním plánu a opakovaně i o tom, jak jste rozproudil opravu uherskohradišťské věznice. My to v Hradišti s napětím pozorujeme a věznice se nám opravdu mění před očima.

Každý den z ní odpadne nový kus omítky nebo střešní tašky. Je to dechberoucí proces. A k tomu všemu jste pravdomluvný, skromný a jde vám o štěstí nás všech. Ve vaší rodné zemi vás odmítají odstranit ze seznamu spolupracovníků STB. My Češi ale víme proč. Je to kampaň. Skromnost vám nikdo upřít nemůže. Proč byste si bral na stavbu Čapího hnízda peníze z evropských fondů, kdybyste byl bohatý? Proč by právě Čapím hnízdem neprotekly stamiliony za reklamu jiných vašich firem? Rozhodně ne kvůli krácení daně. Z toho bych vás opravdu nepodezíral.

Pane premiére, mám ale jen jednu zásadní otázku. Myslíte si, že si vás opravdu zasloužíme?

Ing. Stanislav Blaha

  • ODS
  • Tento profil není poslancem aktivně využíván
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

18:09 Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

Předseda vlády Petr Fiala vystoupil v úterý 23. dubna 2024 s projevem na 3. summitu Zdravotnického d…