Bláha (ODS): Příští týden bude zahájena rozsáhlá rekonstrukce Hlavní ulice

20.06.2020 9:20

Ke konci příštího týdne bude zahájena rekonstrukce Hlavní ulice, která je místní páteřní komunikací mezi Roudničskou a Brněnskou ulicí v Novém Hradci, kterou stavební firma provede za 57,8 milionů korun bez DPH.

Bláha (ODS): Příští týden bude zahájena rozsáhlá rekonstrukce Hlavní ulice
Foto: ODS
Popisek: ODS

Opraveny budou chodníky a silnice, dojde také na veřejné osvětlení, obnovu zeleně a rekonstrukci zastávky MHD Kluky. Úplná uzavírka zde potrvá do poloviny prosince, celková oprava bude dokončena v první polovině roku 2022.

„Během příštího týdne chystáme předání staveniště zhotoviteli. Ten provede kompletní rekonstrukci, která bude rozdělena do dvou etap. První bude zahájena prakticky ke konci příštího týdne. Nejprve se začne úsekem od zástavby Hlavní ulice směrem od Roudničské ulice přes rockový klub U Cikána k točně MHD Kluky. Poté bude plynule navazovat další etapa na druhou stranu až po ulici Národních Mučedníků,“ říká náměstek primátora pro oblast investic Jiří Bláha. Do stavby jsou zároveň zahrnuty rekonstrukce veškerých místních a účelových komunikací, které propojují Hlavní ulici s ulicemi Pod Vodárnou, K Hvězdárně a K Cikánu. V rámci kompletních rekonstrukcí dojde také k obnově zeleně nebo instalaci nového veřejného osvětlení. Rekonstrukce se dočká také konečná zastávka MHD Kluky.

Ulice Hlavní bude kompletně uzavřena do 18. prosince letošního roku. Vzhledem k současnému nevyhovujícímu stavu ulice Zámeček, bude objízdná trasa vedena po ulicích Brněnská, Palachova, Štefánikova, Zborovská a Roudničská. V místě plánovaných rekonstrukcí také současně probíhá stavba kanalizace v úseku od točny MHD po ulici K Biřičce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…