Bláha (ODS): Stavbu tělocvičné haly na Pouchově potrápila podzemní voda

25.06.2020 13:27

V dubnu město předalo staveniště tělocvičné haly Pouchov stavební firmě, která na místě začala budovat nové zázemí tělocvičny a také parkovací plochu pro 46 automobilů za 46,8 milionů korun bez DPH.

Bláha (ODS): Stavbu tělocvičné haly na Pouchově potrápila podzemní voda
Foto: ODS
Popisek: ODS

Stavební práce ale musely být koncem dubna pozastaveny, jelikož po zahájení výkopových prací bylo zjištěno, že spodní voda je výš, než prokázal hydrogeologický průzkum a podloží je více nestabilní. Z tohoto důvodu město zajistilo doprojektování základů o betonové piloty, aby mohla stavba nadále pokračovat. Rada města dnes zastupitelům doporučila schválit dodatek ke smlouvě týkající se dodatečných stavebních prací za necelých 870 tisíc korun bez DPH. Stavba by v případě schválení dodatku zastupiteli mohla pokračovat nejdříve v červenci. 

„Dodatečné práce, které nám vznikly, jsou sice nepříjemné, každopádně nejedná se o něco nestandardního, co by mělo zásadním způsobem ohrozit realizaci tělocvičné haly. Předpokládali jsme, že jejich hodnota bude několikanásobně vyšší, ale nakonec to dopadlo tak, že vychází na necelých 870 tisíc korun. Každopádně abychom věděli, že je vše v pořádku a nebylo nic podceněno, rozhodli jsme se zajistit si podklady k posouzení případné reklamace projektové dokumentace,“ říká investiční náměstek primátora Jiří Bláha. Stavební práce byly přerušeny koncem dubna a město poté muselo zajistit doprojektování základů o betonové piloty. Rada města dnes zastupitelům doporučila schválit dodatek ke smlouvě, který se týká vyčíslení dodatečných prací včetně popisu jednotlivých úkonů. „V případě, že bude dodatek zastupiteli schválen, můžeme pokračovat se stavebními pracemi hned na začátku července. Podle smlouvy má zhotovitel na stavbu a kolaudaci 16 měsíců. Vzhledem k této časové proluce je jasné, že termín dokončení je posunutý o délku přerušení prací, tedy přibližně o dva měsíce. Předpokládáme, že tělocvična spolu s parkovištěm by měla být hotová na podzim příštího roku,“ dodává náměstek Bláha. Tělocvičná hala na Pouchově bude využitelná pro různé sporty, vhodná bude například na klasické halové sporty jako jsou basketbal, badminton apod. Rozměr haly odpovídá dvěma volejbalovým hřištím. Kromě zázemí a prostor tělocvičny bude vybudováno ještě parkoviště pro 46 automobilů. Polovina míst bude určená pro návštěvníky zařízení přímo v areálu a druhá polovina umístěná vně bude sloužit veřejnosti.

Město bude také usilovat o získání dotace. „V případě vyhlášení vhodné dotační podpory z úrovně Národní sportovní agentury budeme usilovat o její získání. Zatím není možné určit, a to i vzhledem k současné situaci, do jaké výše by mohla být poskytnuta,“ doplňuje náměstkyně primátora pro oblast dotací Monika Štayrová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.