Bláha (SPD): Ceny potravin raketové rostou, kvalita stále nízká

28.07.2021 10:53 | Komentář

Naši zemědělci dostávají zhruba čtyřikrát menší dotace, než ti ve „starých“ zemích EU, tím pádem nejsou schopni dostatečně konkurovat a potraviny musíme nakupovat právě od královsky dotovaných zemědělských podniků ze zemí, které EU fakticky ovládají.

Bláha (SPD): Ceny potravin raketové rostou, kvalita stále nízká
Foto: linkedin.com
Popisek: Libor Bláha

V posledních dvou letech několikanásobně vyrostla v našich obchodech cena potravin. V některých komoditách jsme předstihli naše západní sousedy i více než dvojnásobně, navíc výplaty občanů ČR jsou běžně mnohonásobně nižší.

 

Naši zemědělci dostávají zhruba čtyřikrát menší dotace, než ti ve „starých“ zemích EU, tím pádem nejsou schopni dostatečně konkurovat a potraviny musíme nakupovat právě od královsky dotovaných zemědělských podniků ze zemí, které EU fakticky ovládají. Dalším problémem je kvalita, dříve naše jídlo vonělo a chutnalo, kdežto státy EU k nám vozí jen předražený odpad, který by u nich doma neprodali, proto ho chemicky ošetří a vezou klidně přes celou Evropu.

 

Prodej těchto „potravin“ v drtivé většině probíhá prostřednictvím obchodních řetězců, které mají vlastníky právě ve „starých“ zemích EU a tím pádem se jejich zisky vyvádějí do zahraničí a jediný kdo na tom tratí jsou Česká republika a její občané.

 

Řešením je vrácení zemědělské politiky znovu do rukou České republiky, dále podpora českých zemědělců, venkovské infrastruktury a ochrana nejzákladnějších komodit tak, aby byly přednostně v regálech obchodů a na našich stolech kvalitní potraviny od místních chovatelů a pěstitelů a ne šmejdy z dovozu.

 

(převzato z Profilu)

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Libor Bláha, MBA

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Místa, spojená s romským holocaustem, překryl nezájem

20:07 Premiér Fiala: Místa, spojená s romským holocaustem, překryl nezájem

Premiér Petr Fiala se s ministrem zahraničních věcí Janem Lipavským a ministrem kultury Martinem Bax…