Blahová (KDU-ČSL): Člověk v krizi musí znovu a znovu situaci vysvětlovat různým pracovníkům

24.03.2019 18:05

Krajská radní pro sociální oblast paní Michaela Blahová zaštítila setkání pracovníků, kteří se ve své praxi věnují podpoře lidí v krizových situacích. Organizátorem akce byla krajská organizace Dětské centrum Zlín, konkrétně služba Krizová pomoc, která je jedinou svého druhu ve Zlínském kraji.

Blahová (KDU-ČSL): Člověk v krizi musí znovu a znovu situaci vysvětlovat různým pracovníkům
Foto: Facebook
Popisek: Michaela Blahová (KDU-ČSL)

„V současné době vnímáme jako ožehavý problém značnou roztříštěnost pomoci pod několik různých ministerstev, kdy běžně dochází k tomu, že člověk v krizi musí znovu a znovu opakovaně celou situaci vysvětlovat různým pracovníkům, což ho samozřejmě obtěžuje, a přitom je to zbytečné. Mezirezortní spolupráce je proto velkou výzvou pro všechny," konstatovala radní Michaela Blahová, zodpovědná za sociální záležitosti, rodinnou politiku a neziskový sektor.

Na jednání se sešli odborníci z oblastí sociálních služeb, policie, hasičů, školství, zdravotnictví a sociálně-právní ochrany dětí. Společně sdíleli své profesní zkušenosti.

„Obsahem setkání byla práce s konkrétními příběhy lidí v krizi od tří různých typů služeb. Poté vždy následovala diskuze, kdy účastníci doplňovali pohled na příběh dle svých odborností. Výstupem tak bylo předání kontaktů, získání náhledu na práci jednotlivých odborníků a domluva na další spolupráci," sdělil Marek Mikláš, ředitel Dětského centra Zlín.

„Společně jsme se domluvili na pokračování této akce. Plánujeme ho na listopad tohoto roku. Věřím, že nám vzniká nová tradice," doplnila Martina Vlastníková, vedoucí služby Krizová pomoc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…