Blahová (KDU-ČSL): Kraj pracuje na střednědobém plánu rozvoje sociálních služeb pro léta 2020-2022

19.10.2018 7:37

Tým odborníků, kteří se zabývají sociálními službami, jedná v těchto dnech o Střednědobém plánu rozvoje sociálních služeb ve Zlínském kraji pro období 2020-2022.

Blahová (KDU-ČSL): Kraj pracuje na střednědobém plánu rozvoje sociálních služeb pro léta 2020-2022
Foto: Facebook
Popisek: Michaela Blahová (KDU-ČSL)

V tomto týdnu se scházejí odborné pracovní skupiny, následovat budou jednání s pracovníky sociálních odborů obcí s rozšířenou působností a následně bude střednědobý plán zveřejněn k připomínkovému řízení pro všechny zájemce. Toto veřejné projednání se uskuteční 13. prosince odpoledne ve Zlíně.

„Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb Zlínského kraje pro období 2020-2022 vychází především ze snahy pokrýt region dostatečnou kapacitou terénních služeb – pečovatelských, odlehčovacích i asistenčních – které budou schopny reagovat na potřeby osob tak, aby mohly v maximální možné míře zůstat doma, to znamená, že bude nutné rozšíření provozní doby těchto služeb," uvedla krajská radní Michaela Blahová, zodpovědná za sociální záležitosti, rodinnou politiku a neziskový sektor. Kromě dokončení procesu transformace pobytových služeb ústavního charakteru na služby typu chráněného bydlení je v plánu velký důraz kladen na rozšíření cílové skupiny pečovatelských služeb nejen pro seniory a osoby se zdravotním postižením, ale také pro rodiny s dětmi, které jsou v nepříznivé sociální situaci. Zřejmý je také trend kombinovat terénní služby s nabídkou služeb ambulantních – jako jsou denní stacionáře, centra denních služeb apod.

„Střednědobý plán, který nyní vzniká projednáváním se všemi zainteresovanými partnery, je důležitý nejen pro nás, abychom si ve spolupráci s městy a obcemi vyjasnili, které služby je třeba v jednotlivých částech Zlínského kraje posílit, ale je to také povinná příloha žádosti kraje o dotace ze státního rozpočtu pro poskytovatele sociálních služeb," dodala radní Michaela Blahová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

10:21 Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

Páté jednání Vládního výboru pro strategické investice 22. dubna 2024 se týkalo především financován…