Blahová (KDU-ČSL): Zastupitelstvo schválilo podporu některých ambulantních a terénních sociálních služeb

09.11.2018 14:01

Zlínský kraj bude i v roce 2019 pokračovat v projektu, který se zaměřuje na zvýšení dostupnosti a kapacity žádaných druhů ambulantních a terénních sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením a ohrožené rodiny s dětmi. Zastupitelstvo totiž schválilo návrh Rady, která tento bod nejvyššímu orgánu kraje předložila.

Blahová (KDU-ČSL): Zastupitelstvo schválilo podporu některých ambulantních a terénních sociálních služeb
Foto: Facebook
Popisek: Michaela Blahová (KDU-ČSL)

„Formou tohoto projektu budou opět nabízeny různé služby osobní asistence, sociální rehabilitace, sociálně terapeutické dílny a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi.  Pro příští rok jsou na tuto činnost vyčleněny výdaje okolo 145 milionů korun, přičemž 95 procent pokryjí dotace z Evropské unie a státního rozpočtu a zbývajících 5 procent, což je částka přes 7 milionů korun, dokryje Zlínský kraj,“ řekla radní Michaela Blahová, zodpovědná za sociální záležitosti, rodinnou politiku a neziskový sektor.

Od srpna 2016, kdy byl tento projekt ve Zlínském kraji zahájen, již bylo na podporu vybraných druhů ambulantních a terénních sociálních služeb, uvolněno 300 530 000 korun (při struktuře financování: 95% dotace + 5% rozpočet Zlínského kraje).

„Sběr žádostí poskytovatelů sociálních služeb pro rok 2019 probíhal od srpna do září. Žádosti podalo 29 poskytovatelů na 44 služeb a u všech posuzovaných žádostí došlo ke splnění jejich požadavků,“ uvedla Michaela Blahová.

Mezi organizacemi, které sociální služby poskytují, jsou například: Handicap Zlín, pracoviště Charity, Diakonie ve Vsetíně a Valašském Meziříčí, Maltézská pomoc, Naděje, rodinná centra, Auxilium o.p.s., Iskérka o. p. s. a další organizace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

17:17 David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

Informace na svém veřejném facebookovém profilu o údajných ambicích francouzského prezidenta Macrona…