Bodeček (Piráti): Liknavost a průtahy se Praze 1 nevyplatí

28.03.2020 18:41

Výzva starostovi Prahy 1 od zastupitelského klubu "Piráti a Zelená Pro Jedničku" k okamžité pomoci podnikatelům, občanům Prahy 1 a úředníkům radnice Prahy 1.

Bodeček (Piráti): Liknavost a průtahy se Praze 1 nevyplatí
Foto: Piráti
Popisek: David Bodeček

Doposud Radou MČ Praha 1 schválená usnesení v souvislosti s eliminací negativních následků koronaviru COVID-19 zastupitelský klub "Piráti a Zelená Pro Jedničku" oceňuje, souhlasí s nimi, ale nepovažuje je za dostatečná.

Dopady vládou nařízených opatření mohou být pro spoustu občanů Prahy 1 a zejména  podnikatelů v městské části fatální a zpětně nenapravitelné. Koncem loňského roku bylo předcházejícímu vedení vytýkáno ze strany tehdejší opozice ne zcela dokonalé manažerské vedení radnice. A to i přesto, že zisk z ekonomické činnosti při správě nebytových prostor byl za rok 2019 mnohem lepší než se očekávalo. Čtvrt roku má Praha 1  nové vedení. Je potřeba, aby členové současné rady nyní byli nejen ukázkovými profesionálními manažery, ale manažery krizovými. Současná opozice je chválena koalicí. Opoziční role nám prý svědčí. Proto zastupitelský klub "Piráti a Zelená Pro Jedničku" zůstává stále  v aktivním kontaktu s veřejností.

Na základě podnětů od občanů Prahy 1, stejně tak i od podnikatelů realizujících se v nebytových prostorech Prahy 1, dnes zastupitelský klub "Piráti a Zelená Pro Jedničku"  vyzval Ing. Petra Hejmu, starostu Prahy 1, k rychlým opatřením.   Starostovi byly vydefinovány úkoly, na základě jejich splnění  zastupitelský klub "Piráti a Zelená Pro Jedničku" na nejbližším zasedání zastupitelstva podpoří odsouhlasení takových usnesení, která povedou k eliminaci negativních dopadů u partnerů naší městské části a to v souvislosti s krizovým a nouzovým stavem.

Anketa

Vadí vám vládní nařízení, ať lidé během karantény nejezdí na chaty a chalupy?

9%
91%
hlasovalo: 25930 lidí

V přiloženém dokumentu jsou uvedeny požadavky, které nejsou alibistické. Nároky v podobě konkrétní procentuální slevy na nájemné  v nebytových prostorech Prahy 1 bude možné  navrhnout poté, kdy vedení  radnice předloží podklady, propočty, a varianty řešení. Je potřeba jednat rychle a jednotlivé etapy procesů rychle vyřešit. Liknavost a průtahy se Praze 1 nevyplatí.

Krizové řízení je očekáváno od všech členů rady. V době trvání problémové situace je ohrožována ekonomická stabilita MČ Praha 1 a její partnerů. Je potřeba co nejrychleji zastavit sestupný vývoj krizové křivky do stability, a následně navázat vzestupným směrem. Je jasné, že se letos nepovede navázat na ekonomicky úspěšný rok 2019 předcházejícího vedení radnice, a to v souvislosti se současným krizovým stavem.

Je potřeba, aby současné vedení radnice Prahy 1 co nejrychleji předložilo krizové plány, ve spolupráci s podnikateli pak plány krizové připravenosti, plán obnovy, a zejména byla občanům Prahy 1 představena krizová komunikace a krizové řízení. Doposud opozice nebyla vedením radnice přizvána, aby byla součástí krizového štábu Prahy 1, což doufám bude napraveno.

V tuto nelehkou dobu je potřeba, abychom všichni táhli za jeden provaz a byli společně na jedné palubě. Hlavně plujme všichni ve zdraví.

Díky všem, kdo pomáhá, a to nejen sám sobě.

David Bodeček - Piráti Praha 1, předseda Kontrolního výboru (KV) / zastupitel, člen Komise obchodu a služeb (KOS), a Komise obecního majetku (KOMA)

Členi zastupitelského klubu "Piráti a Zelená Pro Jedničku": Mgr. David Bodeček (e-mail: david.bodecek@praha1.cz), Jitka Nazarská (e-mail: jitka.nazarska@praha1.cz), Mgr. Pavel Nazarský (e-mail: pavel.nazarsky@praha1.cz), Ing. arch. Tomáš Vích (e-mail: tomas.vich@praha1.cz), Mgr. Petr Kučera (e-mail: petr.kucera@praha1.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL