Bodeček (Piráti): Úřad pro ochranu hospodářské soutěže nám dal za pravdu

22.01.2019 15:10

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) v půlce ledna uložil Praze 1 tři pokuty v souhrnné výši 270 000 korun. Pokuty udělil za nákupy kancelářského nábytku v období let 2013-2015, které byly v rozporu se zákonem. Podněty na ÚOHS v této věci podávali v půlce roku 2018 Piráti, kteří též v kauze podali trestní oznámení.

Bodeček (Piráti): Úřad pro ochranu hospodářské soutěže nám dal za pravdu
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

„V půlce minulého roku jsme upozornili na to, že koaliční ČSSD na Praze 1 přihrává své místní funkcionářce Michaele Šupinové zakázky za desítky milionů v rozporu se zákonem. Podali jsme kvůli tomu podnět na ÚOHS a trestní oznámení. Jsem rád, že nám nyní Úřad pro ochranu hospodářské soutěže dal za pravdu. Pokutu, kterou Praha 1 dostala, se pokusíme v souladu se zákonem vymoci po zodpovědných osobách,“ říká pirátský radní Prahy 1 pro oblast majetku David Bodeček, který podněty k antimonopolnímu úřadu podával.

Praha 1 od roku 2012 nakoupila od společnosti Spazio Designer Italiano nábytek za 28 milionů korun. Přitom, jak Piráti zjistili, jen malá část této částky byla kryta veřejnou zakázkou či vůbec nějakou smlouvou. Jednatelkou a spolumajitelkou společnosti je místní funkcionářka ČSSD Michaela Šupinová. „Kauza nakupování nábytku na Praze 1 je klasický příklad levárny, proti kterým Piráti vždycky bojovali. ÚOHS nyní potvrdil, že radnice postupovala v rozporu se zákonem. Podle mě by ale případ měl mít i trestněprávní dohru,“ dodává dnešní pražský radní pro transparentnost Adam Zábranský, který kvůli „kauze nábytek“ podával trestní oznámení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

20:03 SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

Mohou se lidé, pracující pro online platformy, domáhat svých práv? Tuto otázku si kladou nejenom kur…