Boublík: Mylné závěry Petra Šuly

03.02.2017 18:32

Kniha Praha 12 křížem krážem je v pořádku - Reakce na text Petra Šuly z opoziční TOP 09:

Boublík: Mylné závěry Petra Šuly
Foto: praha12.cz
Popisek: Úřad Městské části Praha 12

Předseda TOP 09 na Praze 12 vydal několik naprosto lživých  sdělení k uměle vyvolané „kauze“, která má poškodit hnutí Změna pro Prahu 12 a její představitele. Je to nevkusný styl vedení politického boje, protože útoky vycházejí ze zavádějících a nepodložených informací .

Trváme na tom, že kolem vydání krásného díla „Kniha o Praze 12 křížem krážem“, které vydalo renomované nakladatelství MILPO je vše v pořádku. Veškeré záležitosti jsou plně v souladu s platnými právními předpisy.

Rozhodně k dané věci nemlčíme a nikoho neočerňujeme. Sdělujeme jen podložená a racionální vysvětlení. Vydavatelem publikace je nakladatelství MILPO. Praha 12 si objednala 1 000 kusů tohoto díla. S vědomím městské části vydavatel naplnil publikaci, v zájmu udržení přijatelné ceny za 1 kus knihy, inzercí. Proto také příjmy z inzerce náležejí nakladatelství MILPO stejně jako v dalších 100 obdobných knížkách, které vydalo. Proplacení zálohové faktury je plně v souladu s právním řádem ČR, takže i v tomto bodě se pan Šula mýlí. Snaží se vzbudit dojem něčeho podezřelého, aby podlým způsobem poškodil bývalou starostku. Jde z jeho strany o neodůvodněné závěry, protože v dané chvíli není k dispozici žádná zpráva odboru kontrolních činností Magistrátu hl. m. Prahy k uvedené záležitosti. Je na místě podotknout, že se jedná o pravidelnou a opakující se kontrolu Magistrátu, která kontroluje namátkově celý rozsah činnosti městské části. Navíc kontrola je v celém průběhu neveřejná a to až do jejích závěrů. V případě potřeby rádi kontrolnímu orgánu podáme příslušná vysvětlení i veškeré poklady včetně právních analýz, které dokladují, že veškeré záležitosti kolem knihy "Praha 12 křížem krážem“ proběhly v souladu s platnými právními předpisy. Nejedná se o nic mimořádného. Podobně zase kontroluje městská část jako zřizovatel své organizace nebo Úřad městské části vlastní chod úřadu.

O navození závažnosti se pokouší zastupitel opoziční strany Petr Šula tím, že uvádí, že Kontrolní výbor Zastupitelstva městské části byl pověřen prověřením tohoto případu. To se však takto děje neustále po celé období, kdy se výbor zabývá jednotlivými podněty zastupitelů nebo i šetří věci z vlastního podnětu. Na paškál přichází také projekty, které byly úspěšné a je snaha je poškodit z opozičních lavic. Nejedná se tedy o nic mimořádného, jak se snaží autor Petr Šula navodit.

Nesprávný je rovněž pohled zastupitele Šuly na činnost společnosti, kterou najal současný starosta, a která se má údajně specializovat na autorské právo. Tato advokátní kancelář však nemá předmětný obor uvedený ve své specializaci v registru vedeném Českou advokátní komorou.

Zakoupení 1000 kusů knihy Praha 12 křížem krážem bylo obsaženo  v řádně schváleném rozpočtu MČ Praha 12 na rok 2016. Bylo na ní vyčleněno 396 tisíc korun. Přitom díky sponzorským darům je částka za ní nižší než 150 tisíc korun, a pokud se začne konečně kniha prodávat také na radnici, nebude radnici stát vůbec nic. Příjmy z inzerce z díla knihy Praha 12 křížem krážem zastupitelstvo městské části nepředpokládalo. Proto ve schváleném rozpočtu na rok 2016, ani ve finančním plánu VHČ (vedlejší hospodářské činnosti), není o jakémkoliv příjmu z inzerce v publikaci "Praha 12 křížem krážem" ani zmínka. A ani nemohla, protože vydavatelem publikace je nakladatelství MILPO, které z inzerce přípravu a výrobu knihy zaplatilo.

autoři:
Daniela Rázková
Zbyněk Boublík

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…