Boublík (Změna pro Prahu 12): Všechno je jinak a hlavně v pořádku

02.02.2017 9:17

Reakce na text Petra Šuly z TOP 09 Praha 12:

Boublík (Změna pro Prahu 12): Všechno je jinak a hlavně v pořádku
Foto: praha12.cz
Popisek: Úřad Městské části Praha 12

Opoziční politická strana TOP 09 v Zastupitelstvu MČ Praha 12 vedená Petrem Šulou rozehrává v regionu politickou hysterii s  jediným cílem, dehonestovat bývalou starostku a současnou první místostarostku Prahy 12 Danielu Rázkovou

Této dehonestační kampani se rozhodně budeme bránit, neboť je činěna na základě účelových a záměrně  zkreslovaných faktů spojených s vydáním krásného díla "Kniha o Praze 12 křížem krážem". Zkreslené informace přitom místní opozice zřejmě získala od "svého důvěryhodného zdroje".

Evidentně i tento "zdroj" má velký zájem na pošpinění pověsti bývalé starostky,   která skutečně některým lidem může vadit. Kontinuálně například brání snahám o zrušení nulové tolerance vůči hazardu v Praze 12   a to už "zdroji" možná stojí za to, aby se Danielu Rázkovou pokusil za pomoci účelových tvrzení pošpinit na pověsti.   

Nepřímo se tak snaží poškozovat i volební uskupení Změna pro Prahu 12.  A proč k tomu nevyužít třeba místní opozici,  která "vezme všechno" a o nechutnou "propagaci" nepravdivých a zkreslených informací se ráda postará.  Smutný způsob vedení politického boje, který kultivaci politického prostředí rozhodně neprospívá.... 

Jenže všechno je jinak a hlavně v pořádku. Jsem o tom naprosto přesvědčen. Daniela Rázková se ničeho špatného nedopustila.  "Propagace" tématu se ujal šéf místní TOP 09 Petr Šula, který ve svých článcích neváhá, zřejmě záměrně, zkreslovat dokonce moje texty obhajující Danielu Rázkovou.


 
Vydavatelem knihy je renomované nakladatelství MILPO, které podobných publikací vydalo v Praze přes stovku. Vydavatel do jím vydané knihy, s vědomím městské části, zajistil inzerci, která výslednou doporučenou cenu jednoho výtisku knihy významně snižuje až na současných 396 Kč.  Příjmy z takové inzerce pak samozřejmě také náleží tomu, kdo knihu vydává, tedy nakladatelství MILPO. Stejně tak je tomu i v jiných knihách o pražských
 městských částech, kde jsou ceny podobné. Bez inzerce by takováto kniha byla dvakrát dražší. Záleží také na počtu stran publikace,  kvalitě jejího provedení, počtu objednaných výtisků a provedení v barvě. Černobílou variantu z 90. let jsme opustili a městská část objednala reprezentativní aktualizované celobarevné vydání na křídovém papíře s větším počtem stran.
  
Na základě zkušeností získaných z roku 1997, kdy podobnou publikaci vydalo nakladatelství MILPO poprvé, si Praha 12 u vydavatelství objednala 1 000 kusů této publikace a zaplatila za to také dohodnutých 396  000,- Kč včetně DPH, přičemž nejprve proplatila zálohovou fakturu. Tento postup je v pořádku a v souladu s právními předpisy. Jenže to by se pan Šula musel podívat do příslušného zákona,   což se jaksi neobtěžoval a raději trousí pomluvy a snaží se vzbudit dojem, že se kolem vydání knížky, která městskou část důstojně reprezentuje,  mělo dít něco nekalého. Zjevně jde o účelový pokus o kriminalizaci.
  
Zkrátka a dobře, není pravda, že  Daniela Rázková už týden řeší „technicko-administrativní nejasnosti“  spojené s vydáním knihy. Není ani pravda,  že bych něco takového tvrdil já. To jsou jen záměrné dezinterpretace pana Šuly. Jediné, co se řeší je jednání MČ Praha 12 jménem starosty Milana Maruštíka s nakladatelstvím za účelem ozřejmění určitých technicko - administrativních nejasností. Já i Daniela Rázková jsme však naprosto přesvědčeni o tom, že ohledně "Knihy o Praze 12 křížem krážem" je vše v pořádku, a proto se také společně budeme dezinformacím a lžím na toto téma bránit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

15:14 Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k nové metodice poskytování dietní stravy v rámci šk…