Bouška (Volby pro Mladou Boleslav): Strategie ITI je schválená, město nyní bude připravovat konkrétní projekty

13.08.2022 13:06

Mladá Boleslav je mezi prvními třemi městy, která mají od Ministerstva pro místní rozvoj ČR schválenou strategii ITI nutnou pro čerpání finančních prostředků v období do roku 2027.

Bouška (Volby pro Mladou Boleslav): Strategie ITI je schválená, město nyní bude připravovat konkrétní projekty
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

„Jedná se o další z mnoha důležitých administrativních kroků, které vedou k tomu, že na rozvoj Mladé Boleslavi a okolí budeme moci v příštích letech využít více než jednu miliardu korun. 

Anketa

Mají Babišovi odpůrci právo narušovat pokřiky či silnější formou jeho mítinky?

6%
91%
hlasovalo: 37563 lidí
Konkrétně se jedná o oblasti dopravy a dopravní infrastruktury, školství, sociální oblasti, veřejných prostranství nebo podpory cestovního ruchu,“ upřesnil první náměstek primátora Jiří Bouška.

Zástupci města vedli jednání o zařazení do programu Integrovaných teritoriálních investic (ITI) déle než dva roky. To se podařilo a Mladoboleslavská aglomerace čítající celkem 63 obcí se zařadila mezi další velké oblasti, například Prahu, Brno či Ostravu. „Jsme jediným okresním městem zařazeným v ITI, což považuji za velký úspěch a jsem rád, že díky tomu máme zajištěné finance na další hezké projekty v nadcházejících letech,“ řekl první náměstek Bouška. 

V právě končícím období byla Mladá Boleslav úspěšná a z Integrovaného plánu rozvoje města (IPRÚ) využila přes 700 milionů korun. Aktuálně je z těchto prostředků spolufinancovaný například projekt parkovacího domu P+R U Stadionu nebo lávka přes Jizeru na Krásné louce včetně souvisejících cyklostezek.

Nyní město dostalo pomyslnou zelenou od Ministerstva pro místní rozvoj ČR a díky schválené strategii ITI může začít s přípravami konkrétních strategických projektů, na které Mladá Boleslav využije finanční prostředky.

Krátce o ITI MB

  • ITI MB: Integrované teritoriální investice Mladá Boleslav
  • Mladoboleslavská aglomerace je jednou ze třinácti v ČR
  • Mladoboleslavská aglomerace zahrnuje i dalších 62 obcí v okolí
  • Z ITI MB bude možné podpořit projekty se zaměřením na veřejná prostranství, školství, dopravní infrastrukturu včetně cyklostezek a zastávek, sociální oblast či podporu cestovního ruchu
  • Mladoboleslavská aglomerace by takto mohla využít více než jednu miliardu korun do roku 2027
  • Mladoboleslavská aglomerace je mezi prvními třemi, která má schválenou strategii ITI od Ministerstva pro místní rozvoj ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…