Brabec (ANO): Svatá válka EU proti automobilům pokračuje

03.01.2023 19:14 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k další regulaci výroby automobilů v podobě nové normy EURO 7

Brabec (ANO): Svatá válka EU proti automobilům pokračuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Richard Brabec

Nejenomže skončí výroba aut se spalovacími motory v roce 2035, kterou s podporou Fialovy vlády Evropa už odsouhlasila, ale od roku 2025 EU zdecimuje i výrobu menších aut typu Škoda Fabia. Na luxusnější a dražší vozy nová pravidla nedopadnou. Připlatí si opět jen chudší domácnosti!

Anketa

Kdo by hájil ČR před Bruselem lépe?

hlasovalo: 28224 lidí

V listopadu loňského roku s podporou tolik oslavovaného českého předsednictví Evropská komise vyšla s návrhem na další regulaci výroby automobilů v podobě nové normy EURO 7. Její zavedení plánuje už od roku 2025. Její podmínky a požadavky na výrobu nových aut jsou tak přísné, že třeba Škodovka dnes hlásí uzavření celého segmentu výroby menších aut – typově třeba Fabie.

Propustit kvůli tomu bude muset tisíce lidí. A dopad na životní prostředí bude samozřejmě negativní, protože pokud si lidé nebudou moc dovolit pořídit cenově dostupný vůz, o to déle si logicky budou nuceni ponechat starší neekologická auta.

Nápad Evropské komise může navíc ovlivnit i evropské investice do vývoje elektromobilů. Což ve výsledku může znamenat, že čínské automobilky úplně převálcují převálcují evropský automobilový průmysl. A to znamená miliony lidé bez práce a výpadek příjmů státních rozpočtů v celé Evropě. A ČR jako automobilová velmoc to samozřejmě pocítí mezi prvními.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…