Brabec (ANO): Vy jste protičeská vláda

18.05.2023 19:02

Projev na 65. schůzi Poslanecké sněmovny 18. května 2023 k jednání vládních činitelů.

Brabec (ANO): Vy jste protičeská vláda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Richard Brabec

Děkuji za slovo. Kolegyně, kolegové, dámy a pánové, hosté, diváci. Pane ministře, no, vy jste to udělal chytře, protože samozřejmě s tou provokací jste věděl, že se někteří přihlásíme a tím pádem se asi nedostane na další interpelace, které vám nejsou úplně příjemné. Ale mně taky vytočila ta zmínka o proruském politikovi, protože - přesně už to tady zaznělo - vy máte k 10. 5. minus 250 miliard deficit státního rozpočtu.

Nikdy jste, pane ministře, neodpověděl na moje dotazy ohledně toho, jak se do rozpočtu Ministerstva životního prostředí dostalo těch nehorázných 50 miliard příjmů. Vždycky jste se vytratil, když jsem se na to ptal. Pamatuji si vás jako lídra opozičního klubu ODS, který za totéž, kdyby to bylo v opačném gardu, tak by opravdu tady visel u stropu a nenechal by nás odejít, než bychom na toto odpověděli. Takže já bych se na vašem místě skutečně držel těch věcí, které máte přímo v gesci a které opravdu moc nefungují.

Vrátím se k tomu, pokud říkáte o panu Havlíčkovi, že je tedy proruský politik, což je podle mě úplně nehorázné, tak vy jste pro spoustu lidí v tomto státě protičeská vláda. (Potlesk poslanců hnutí ANO.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.