Brčková (Trikolóra): Černý den pro nezávislost a svobodu

26.05.2020 16:50

I taková slova padala na dopoledních brífincích opozičních parlamentních stran k dnešnímu bodu jednání sněmovny ohledně vyplácení kompenzačního bonusu pro OSVČ a malé společnosti s ručením omezeným.

Brčková (Trikolóra): Černý den pro nezávislost a svobodu
Foto: Trikolóra
Popisek: Trikolóra

Vláda to nastavila tak, že zhruba z třetiny se mají na hrazení kompenzací podílet rozpočty obcí a krajů, které tím přijdou podle předběžných odhadů o částku přes 13 miliard Kč... Zde pár střípků z dopoledních brífinků:

Kovářová (STAN) "... Cílem je vyhladovět obce a kraje, ty pak ovládnout a omezit jejich samostatnost přes dotace..."

Polčák (STAN) "... Dotace jsou neskutečným byrokratickým nástrojem..."

Jakob (TOP 09) "... nezávislý je přeci jen ten, kdo může svobodně hospodařit s prostředky, které má k dispozici.... "... obce, starostové, zastupitelé nejlépe vědí, co ve svých městech a obcích potřebuji udělat..."

Bartošek (KDU-ČSL) "... když stát rozdává, měl by to rozdávat ze svého a nikoliv na úkor rozpočtů obcí a krajů... "

Že jsou dotace zlo a byrokratický nástroj k ovládnutí a omezení samosprávy a svrchovanosti, s tím nelze, než souhlasit.Taktéž lze souhlasit s tím, že o veřejných penězích by se mělo rozhodovat co nejblíže k občanovi, tzn. nejlépe na úrovni obcí. Slyšet tato slova je balzámem na mé uši. Jen je mi záhadou, že tato slova padají z úst snad nejvíce prounijních parlamentních stran na naší politické scéně.

Jaký je rozdíl mezi dotacemi od vlády směrem k obcím a krajům a mezi dotacemi z Evropské Unie směrem k jednotlivým členským státům? Žádný. Ve všech případech ten, kdo dotace rozděluje, ovládá a omezuje. A proto je třeba vybírat od občanů na daních co nejméně, aby ti, kdož rozdělují (politici, vláda, EU), měli co nejmíň nástrojů k ovládání a omezování naší nezávislosti. Ať už se jedná o nezávislost občana, obce či státu.

A panu Bartoškovi je zapotřebí připomenout, že když stát rozdává, nerozdává ze svého, ale rozdává vždycky z našeho. EU, stát, kraj či obec totiž nemá žádné jiné peníze než ty, které nám, občanům a firmám, sebere ve formě daní.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…