Brýdl (Generace 89): Dobrá zpráva pro obyvatele, v Litomyšli bude Lidl

12.08.2019 16:47

Do města míří další obchodní řetězec. U výjezdu z Litomyšle na Vysoké Mýto bude v areálu Perštýn už za pár let stát nový obchodní dům. Tím bude Lidl, který rozšíří nabídku služeb pro občany. V místě vznikne po dohodě se zástupci města pouze supermarket, ne klasické obchodní centrum.

Brýdl (Generace 89): Dobrá zpráva pro obyvatele, v Litomyšli bude Lidl
Foto: Archiv
Popisek: Litomyšl

„Občané se tak nemusí bát, že by se vylidnilo náměstí a místní obchodníci přišli o práci, což se po městě povídá. Bude to klasický supermarket, který známe z jiných měst se stejnou nabídkou sortimentu.  Od vstupu dalšího obchodního domu do Litomyšle si slibujeme zvýšení komfortu pro občany, kteří v současné době do Lidlu musí jezdit do okolních měst. Jsem moc rád, že se soukromý investor s námi shodl na celkové koncepci a vypíše architektonickou soutěž na podobu stavby, která má respektovat okolní zástavbu a historický ráz lokality,“ řekl k novince starosta Daniel Brýdl.

Soukromým investorem je stavební společnost Agile, která již usilovně pracuje na přípravě projektu. „Historická sýpka určitě zůstane a společně s městem budeme hledat zdroje na rekonstrukci a její případné nové využití. Naším záměrem je připravit pozemky k výstavbě obchodního domu a parkoviště do konce letošního roku, aby se v ideálním případě v polovině příštího mohlo začít stavět a na konci roku 2020 mohli Litomyšlané v Lidlu nakupovat,“  uvedl jednatel společnosti Agile Miroslav Hospůdka.

Perštýn je areál o rozloze 8000 metrů čtverečních, který nechali v 16. století vybudovat šlechtici z rodu Pernštejnů. Jedná se o jediný oficiální brownfield v Litomyšli, areál je tedy v databázi chátrajících a nevyužívaných objektů agentury pro podporu podnikání CzechInvest. Díky soukromému investorovi se to ale má již brzy změnit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…