Bychlová (DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT): Současnou politickou scénu považuji za výsměch všem slušným lidem

10.05.2019 22:44

Otevřený dopis Andrey Bychlové, lídryně kandidátky DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT do Evropského parlamentu

Bychlová (DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT): Současnou politickou scénu považuji za výsměch všem slušným lidem
Foto: DSZ
Popisek: DSZ - Za práva zvířat - logo

Vážení,

jak už mnozí možná víte, rozhodla jsem se kandidovat v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu. Přijala jsem nabídku strany DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT, jejíž jsem pro Eurovolby volební lídryně. Kdo mě zná, tak ví, že se celý svůj život věnuji ochraně zvířat. V roce 2017 jsem založila spolek na ochranu německých ovčáků (Německý ovčák v nouzi, z.s.).

Kdo mě zná ještě blíže (tj. ne pouze ze sociálních médií), tak ten ví, že jsem povoláním právnička na Ministerstvu obrany, a druhým vystudovaným oborem jsou mezinárodní vztahy a evropská studia.

Nejsem politik a naší současnou politickou scénu považuji za bezzubý nástroj ovlivňovaný lobbisty a výsměch všem slušným lidem. Denodenně řeším osudy zubožených či jinak strádajících zvířat, která jsou většinou obětí právě našeho nedobře fungujícího systému. Rozhodla jsem se zkusit udělat více a vzít to za druhý konec, ale bez vás ostatních, kteří pomáhají zvířatům v nouzi, to nedokážeme. Potřebujeme vaší podporu. Potřebujeme jí teď a potřebujeme jí 100%. Budeme vděční za sdílení a za šíření informací o nás a našich prioritních bodech, ale nejvíce budeme vděční, když nás v tomto boji podpoříte a 24. nebo 25. května půjdete volit a budete volit č. 34.

Kdo jiný, než ti, kteří aktivně pomáhají zvířatům v nouzi, by měli hájit a prosazovat jejich skutečné zájmy? Přece to nenecháme na politicích jako doposud, když se za tolik let nepodařilo prosadit cokoliv smysluplného, co by zvířata skutečně chránilo. Dokázali se semknout v jiných zemích, dokážeme to také. Již 19 států má politickou stranu hájící práva zvířat. Tyto volby jsou pomyslným prvním krokem, a už jen s ohledem na jejich nízkou volební účast, je to obrovská příležitost posunout ochranu zvířat na vyšší úroveň, kde by konečně začala být vnímána s vážností, a nebyla pouhým politikařením. Krom toho 70% zákonů platných u nás v ČR vznikla na půdě EU.

Všem, kteří aktivně pomáhají zvířatům v nouzi, ať už to jsou záchranné stanice, kočičí a psí útulky nebo jednotlivci, kterým není osud zvířat lhostejný, tak všem nám jde v podstatě o to samé, a to je pomáhat němým tvářím k lepšímu životu. Oni si sami pomoci nedokáží. Pojďme se semknout a bojovat za ně společně, jedině tak dokážeme uspět.

Co se týká nejaktuálnějších novinek, tak se nám podařilo již nyní navázat spolupráci s jedenácti, stejně zaměřenými politickými stranami, které budou v těchto volbách, stejně jako my, usilovat o hlasy voličů. V případě úspěchu bychom na naší spolupráci navázali s cílem vytvořit v Evropském parlamentu politickou frakci, což by bylo za celou historii EU poprvé, kdy by vznikla politická frakce zaměřená výhradně na ochranu zvířat. V praxi by to znamenalo dosažení reálného vlivu na prosazování zájmu zvířat napříč všemi politikami EU.

Mgr. et Mgr. Andrea Bychlová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…