ČPS: Piráti osvobozují knihy

30.09.2013 6:40

V pondělí 30. 9. 2013 pořádají Piráti další kulturní akci. Po úspěšné kampani „Hrajeme svobodnou hudbu“ se Piráti rozhodli spustit obdobný projekt z oblasti knižní produkce. Piráti shromáždili několik knih, které chtějí osvobodit pro svobodné šíření v jejich elektronické podobě.

ČPS: Piráti osvobozují knihy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Pirátů Ivan Bartoš půjde do voleb jako lídr v Praze

Pro Pirátskou stranu nejsou důležité jenom volby. Piráti považují za nutné propagovat svou politiku pomocí různých akcí, které mají ukázat alternativní přístup Pirátů k řešení společenských, ekonomických či celé řady jiných problémů. Oproti ostatním stranám se Piráti velmi angažují v oblasti kultury. S rozvojem kultury souvisí i další akce pořádaná Piráty nazvaná "Osvobození knih", která si klade za cíl začít debatu mezi autory, nakladateli a čtenáři a pomoci nalézt dostatečně vyvážené řešení pro záchranu knižního trhu, který se v současnosti vinou zastaralých obchodních modelů nachází v tak neutěšené situaci.

„Osvobození knih je unikátní projekt, kterým chceme přitáhnout pozornost autorů a nakladatelů k licencím creative commons. Piráti nejsou nepřátelé tvůrců a umělců a během kampaně Hrajeme svobodnou hudbu jsme mezi mnoha hudebníky narazili na pochopení a podporu. Doufáme, že podobného úspěchu dosáhneme i s osvobozenými knihami, jejichž databázi plánujeme v budoucnu rozšiřovat,“ říká Adam Skořepa, vedoucí mediálního odboru a jeden z autorů, kteří své knihy osvobodí.

„Osvobození knih“ proběhne 30.9. od 19:00 v čajovně Shangri-la, Bělehradská 49, Praha 2.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČPS

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…