ČSSD: Desatero pro volby do Poslanecké sněmovny

20.09.2021 9:03 | Tisková zpráva

Kampaň do blížících se parlamentních voleb vrcholí. Voliči by měli být ve střehu a pečlivě vybírat, koho ve volbách svých hlasem podpoří. Nejen na Vysočině chce ČSSD uspět díky Desateru, které zaručí návrat do normálu po pandemii a zároveň ochrání střední třídu a lidi s nízkými příjmy.

ČSSD: Desatero pro volby do Poslanecké sněmovny
Foto: ČSSD
Popisek: ČSSD

Parlamentní volby klepou na dveře. V plném nasazení jsou také kandidáti ČSSD v Kraji Vysočina. Ve střehu by měli být také voliči. Letošní volby totiž rozhodnou o tom, kdo zaplatí náklady za pandemii. ČSSD přitom nedopustí, aby náklady na boj s COVIDem odnesla zase jen střední třída a ti, kteří mají do kapsy nejhlouběji. Stejně jako během pandemie, i po ní bude stát sociální demokracie na straně pracující většiny – těch s nízkými a průměrnými příjmy, rodin s dětmi, samoživitelek a důchodců. Mottem sociální demokracie pro tyto volby je „spravedlivá země“. A aby chudí platili život na vysoké noze bohatým spravedlivé není.  Do letošních voleb jde ČSSD s jasným poselstvím – nepřipustíme omezování a zpoplatňování veřejných služeb. Stejně jako v době asociálních pravicových vlád budeme i teď bránit všem snahám o zpoplatňování zdravotnictví či školství, navyšování věku odchodu do důchodu a zpomalování růstu penzí. Jdeme do voleb s programem pro lidi, kteří pracují, poctivě platí daně, vychovávají děti a pečují o své okolí. Ti, kteří se snaží a dělají všechno správně, se musejí mít v této zemi dobře. A lidé, kteří celý život pracovali, musí mít jednou spravedlivý důchod, na který se mohou těšit.

Desatero ČSSD pro volby do Poslanecké sněmovny 2021

1. Náklady covidové pandemie rozdělíme spravedlivě: zaplatit tentokrát musí především ti, kdo na to mají, miliardáře nevyjímaje.

2. Za stejnou práci stejnou odměnu, platy musí růst!

3. Práce v Česku musí být cesta ke spokojenému životu!

4. Nikdy nedovolíme privatizaci českého zdravotnictví.

5. Spravedlivé důchody pro zodpovědné lidi, to je vaše právo!

6. Vlastní bydlení nesmí být nedosažitelný sen.

7. Vybereme víc peněz od bohatých. Budeme je investovat, ne rozdávat.

8. Zvýšíme platy v sociálních službách.

9. Založení rodiny má být radost, ne stres. Školství musí být bezplatné.

10. Ochráníme zájmy České republiky i její zdroje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

16:21 Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důsledkům zrušení povinné základní vojenské služby