ČSSD: Evropští státníci probrali na konferenci PES téma Ukrajiny

12.03.2015 22:40

Důležité problémy zahraniční politiky dnes večer řešili zástupci evropských sociálně demokratických stran. Konference Strany evropských socialistů (PES), jíž se účastní její předseda Sergej Stanišev a také bývalý šéf frakce S&D v Evropském parlamentu Hannes Swoboda, se bude zabývat tématem východního partnerství ve vztahu k vyostřené situaci na Ukrajině a souvisejícímu napětí mezi Evropskou unií a Ruskem.

ČSSD: Evropští státníci probrali na konferenci PES téma Ukrajiny
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

 Téma důsledků přibližování Ukrajiny směrem k Evropské unii rezonuje v mezinárodní politice stále velmi silně. V souvislosti s vývojem konfliktu je tak konference PES na téma východního partnerství zcela zásadní. Čeští sociální demokraté chtějí v těchto otázkách nalézt se svými evropskými partnery shodu. Za českou stranu se jednání ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek a europoslanec ČSSD Miroslav Poche.

„Řešení pro stabilitu a mír v regionu musí stát na pevných diplomatických základech. Považuji za velmi prospěšné, že je česká pozice vůči takto citlivým otázkám formulována s ohledem na širší evropský kontext. Situace na Ukrajině není opravdu jednoduchá, konference PES by tak mohla pomoci utřídit základní argumentaci a zdůraznit roli hodnot spravedlnosti a lidských práv, které rozvíjejí západní demokracie,“ říká člen předsednictva PES Vladimír Špidla.

„Události posledního roku ukázaly slabiny dosavadní východní politiky Evropské unie. Měla by to být právě evropská sociální demokracie, která přijde s novou vizí východního partnerství. Jsem rád, že debatu o oživení této politiky zahájíme právě v Praze,“ dodává europoslanec Miroslav Poche. 

Samotná konference začalave čtvrtek 12. března večer v Kongresovém centru Praha. Každý řečník vystoupil se svou vizí nové východní politiky. Poté následovala debata s publikem, které tvořili členové ČSSD a další mezinárodní hosté. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: ČSSD

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.