ČSSD: Krajské zdravotnictví aneb kdo se v tom má vyznat?

01.05.2018 20:50

Zasedání Zastupitelstva Zlínského kraje vneslo do oblasti krajské zdravotní péče ještě větší zmatek. Už se v tom nevyzná podle všeho ani vedení kraje v čele s panem hejtmanem.

ČSSD: Krajské zdravotnictví aneb kdo se v tom má vyznat?
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Ten totiž jedním dechem zastupitelům i veřejnosti sdělil několik protichůdných tvrzení. Překvapivě přítomné ujistil, že stále platí materiál z 5. 2. 2018 nazvaný „Směry řízení krajských nemocnic“ (v němž se hovoří o omezení péče v některých nemocnicích), zároveň však vyhodnotil jako vyhovující stávající platnou koncepci schválenou v minulém volebním období.

Jednání zastupitelstva předcházel seminář zorganizovaný z podnětu krajských zastupitelů, kde vedení kraje odprezentovalo návrh nové koncepce, nejednalo se však o řádně vypracovaný dokument, nýbrž o pouhou powerpointovou prezentaci.

Co tedy platí?

Nikdo neví.

O jakém materiálu se vlastně bude jednat a hlasovat na příštím červnovém jednání zastupitelstva? Který z těch materiálů se bude dopracovávat? Vypadá to, jakoby zodpovědným osobám ve vedení kraje s námi zastupiteli i občany došla trpělivost.

Stačí jim, když zastupitelstvo „odmávne“ fúzi nemocnic a zbytek si Rada kraje (rozuměj hejtman) rozhodne sama (sám). Až příště půjdeme s nadějí či obavou do své místně příslušné nemocnice, s čím se tam setkáme? Možná budeme překvapeni.

Každopádně ČSSD srdečně děkuje všem zdravotníkům za jejich práci a všechny ujišťuje, že je na jejich straně a v rámci svých politických funkcí bude usilovat o moudré rozhodování.

Klub zastupitelů za ČSSD

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.