ČSSD: Minimum, ze kterého nejde vyžít. A možná bude ještě hůř

19.08.2019 19:58

Komentář na facebookovém profilu k výši životního a existenčního minima

ČSSD: Minimum, ze kterého nejde vyžít. A možná bude ještě hůř
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Životní a existenční minimum se nezvyšovalo ostudně dlouhých 7 let. A to i přes to, že ekonomice se daří. Jaká je ale realita pro běžné lidi? Senioři žijí místo důstojného stáří na stará kolena v chudobě. Rodiny s dětmi nemají ani na školní obědy. Tisíce lidí končí v dluhové pasti a v rukou exekutorů. Tak to opravdu má vypadat, když se státu ekonomicky daří?

Obě minima jsou přitom pro desítky tisíc lidí naprosto zásadní. Navýšení se snaží už od svého nástupu do funkce prosadit naše ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová. Na tom, že se životní a existenční minimum musí už konečně zvýšit, se shodnou dokonce už i některé opoziční strany. Ministryně financí ale považuje zvyšování za zcela zbytečné.

A co je horší, Alena Schillerová se nyní rozhodla ještě pro další škrty v rozpočtu na příští rok! Peníze na sociální dávky chce tentokrát seškrtat o celou miliardu. To už je naprosto nepřijatelné. S takovým návrhem rozpočtu rozhodně nemůžeme a nebudeme souhlasit! Více se dozvíte v reportáži ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…