ČSSD: Na sportovní výstroj každého dítěte připadne 1 000 korun ročně

17.03.2016 21:24

Letos poprvé putují peněžní prostředky sportovním klubům pracujícím s dětmi a mládeží prostřednictvím ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Příspěvky na sport již nerozdělují jen sportovní svazy, ale též přímo Ministerstvo.

ČSSD: Na sportovní výstroj každého dítěte připadne 1 000 korun ročně
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

V dotačním programu MŠMT je vyčleněno 362 milionů korun, díky kterým bude možné mimo jiné pořídit dětem potřebnou sportovní výstroj. Na každé dítě tak připadne 1 000 Kč ročně, což pomůže snížit finanční zatížení rodičů.

Vláda Bohuslava Sobotky tím plní své programové prohlášení z oblasti sportu a zasazuje se o skutečně systémové a transparentní financování. Prioritou vlády pod vedením ČSSD je zvýšit počet finančních prostředku na sportování dětí a mládeže.

Podpora mládežnického sportu bude pokračovat i v příštích letech. Ministryně Kateřina Valachová chce na podzim vypsat nové tříleté programy, které nabídnou dlouhodobější perspektivu financování a rozdělit tak sportovcům mnohem více peněz, aby bylo možné zintenzivnit rekonstrukce sportovišť a investice do nákupu sportovního vybavení.

Předseda ČSSD a premiér Bohuslav Sobotka zdůrazňuje, že politikou ČSSD je pomáhat i nadále k tomu, aby byl sport pro děti a mládež ze všech sociálních vrstev co nejdostupnější.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Pan ministr Rakušan podvedl i svou vlastní vládu

23:08 Dostálová (ANO): Pan ministr Rakušan podvedl i svou vlastní vládu

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 9. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě