ČSSD: Odboráře podpoříme, důchody musí být důstojné

27.03.2023 15:45 | Tisková zpráva

Sociální demokracie se zapojí do setkání, na kterém 29. 3. 2023 od 12:00 před Úřadem vlády ČR chtějí odboráři dát jasně najevo svůj nesouhlas s posunem věku odchodu do důchodu na 68 let. Sociální demokracie tento krok vlády rovněž považuje za nesmyslný a asociální, a proto je podpora odborové demonstrace pro ní jasnou volbou.

ČSSD: Odboráře podpoříme, důchody musí být důstojné
Foto: ČSSD
Popisek: ČSSD

Pravicová vláda se rozhodla demontovat sociální systém, který se desetiletí vyvíjel a vytvořil základní jistoty, že stát v krizové situaci každému člověku pomůže. S asociálními kroky vlády nelze souhlasit, natož v dnešní nejisté době. Jako sociální demokraté proto považujeme za nutné podpořit protest odborů k navrhovanému zvýšení věku odchodu do důchodů na 68 let.

Anketa

Má Marian Jurečka vaši důvěru?

1%
97%
hlasovalo: 31380 lidí

Jedním z vystupujících řečníků na demonstraci bude i předseda sociální demokracie Michal Šmarda. „Naše strana ve spolupráci s odbory bude pokračovat v boji za sociální spravedlnost a ochranu práv všech lidí v naší společnosti. Věřím, že se nám podaří i díky této demonstraci přesvědčit vládu,“ řekl k tomu Michal Šmarda.

Po skončení akce před Strakovou akademií se zástupci strany společně s dalšími významnými osobnostmi přesunou do Lidového domu, kde bude od 14:30 hod. probíhat další program. Vystoupí zde bývalý předseda ČSSD a premiér ČR Vlasimír Špidla a ředitel Masarykovy demokratické akademie Patrik Eichler. Vše zakončí debata zaměřená na to, jakou podobu by měly mít důstojné a spravedlivé důchody a jak toho dosáhnout.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.