ČSSD: Peníze, které v kauze Altner strana již vyplatila

08.06.2019 10:02

V reakci na páteční rozhodnutí Nejvyššího soudu, který vyhověl dovolání ČSSD proti rozsudku Městského soudu v Praze z března 2016, zasíláme přehled dosud uhrazených částek v této věci.

ČSSD: Peníze, které v kauze Altner strana již vyplatila
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

V roce 2000 ČSSD zaplatila JUDr. Altnerovi částku 50.421.126,- Kč, z toho třetinu této odměny ve výši 16.807.042,- přímo JUDr. Altnerovi na účet a dvě třetiny odměny ve výši 33.614.084,- Kč, které si kromě JUDr. Altnera nárokovali i Altnerovi spolupracovníci JUDr. Hájek a JUDr. Halbich, zaplatila ČSSD do soudní úschovy, což mělo stejné účinky jako zaplacení na účet JUDr. Altnera. Pozdější spor mezi Altnerem, Hájkem a Halbichem o to, komu peníze z úschovy připadnou, se ČSSD již netýká.

V roce 2016, poté co Městský soud v Praze vydal rozsudek, který byl dnes Nejvyšším soudem zrušen, se na ČSSD obrátili věřitelé JUDr. Altnera s pravomocnými exekučními příkazy, které ČSSD přikazovaly platit namísto JUDr. Altnerovi přímo těmto věřitelům. Jednalo se o desítky subjektů zahrnujících i státní instituce. ČSSD těmto věřitelům uhradila dluhy JUDr. Altnera v částce celkem 18.167.557,43 Kč.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…