ČSSD: Po sérii neuvážených výroků hlavy státu se jednoznačně stavíme na stranu předsedy vlády

09.02.2016 10:39

Prohlášení Předsednictva Krajského výkonného výboru ČSSD JMK

ČSSD: Po sérii neuvážených výroků hlavy státu se jednoznačně stavíme na stranu předsedy vlády
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Po sérii neuvážených výroků hlavy státu se PKVV ČSSD JMK jednoznačně staví na stranu předsedy vlády a ČSSD Bohuslava Sobotky.

Migrační krize

PKVV ČSSD JMK podporuje stanovisko vlády ČR a premiéra Bohuslava Sobotky k řešení migrační krize.

Stanovisko předsedy vlády je konzistentní od začátku hledání společného řešení v rámci EU.

Vláda ČR od počátku krize zaujímá zcela jasná stanoviska včetně návrhů řešení.

PKVV ČSSD JMK se důrazně ohrazuje proti snahám některých vrcholných politiků vzbudit ve veřejnosti dojem, že premiér Bohuslav Sobotka dostatečně neřeší možné důsledky přílivu uprchlíků do Evropy a ČR. Postoj České republiky je od samého počátku velmi kategorický. Ekonomičtí  migranti nebudou přijímáni. Pouze v případě nutnosti omezený počet/nikoliv dle kvót/ lidí ze zemí, kde jim bezprostředně hrozí smrt.

PKVV ČSSD JMK oceňuje premiéra Bohuslava Sobotku, že nepodléhá tlaku extrémistických skupin a bohužel i části politické reprezentace, na jednoduchá a populistická řešení, která by nás ve svém důsledku posunula nejenom na okraj Evropské unie, ale i zcela vyčlenila ze společenství  civilizovaných evropských států, s jejich hodnotami a kulturou.

Činnost vlády

PKVV  ČSSD JMK oceňuje plnění programového prohlášení a volebního programu ČSSD vládou České republiky pod vedením premiéra Bohuslava Sobotky. Zejména pak opatření vedoucí k podpoře seniorů a jejich důstojného života, podpoře rodin s dětmi, zvyšování mezd ve veřejném sektoru, zvyšování životní úrovně obyvatel ČR, podpora zaměstnanosti, zlepšování standardů zdravotní péče a další kroky, ke kterým se ČSSD před volbami zavázala vůči všem občanům České republiky.

PKVV ČSSD JMK oceňuje, že vláda ČR klade důraz na zajištění bezpečnosti ČR a bezpečí obyvatel ČR. Výrazné posílení bezpečnostních složek státu včetně navyšování personální kapacity a rozpočtu je odpovědným přístupem vůči občanům České republiky, zejména v době zhoršené bezpečnostní situace v Evropě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…