ČSSD Praha 7: Deset pracovních dní k podání nabídek na novou radnici není standardní

20.11.2015 14:42

V lednu 2013 uspořádala Městská část Praha 7 referendum k problematice umístění nové radnice. Po podzimních komunálních volbách v loňském roce výsledek referenda pro nové vedení radnice není nyní závazný.

ČSSD Praha 7: Deset pracovních dní k podání nabídek na novou radnici není standardní
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Lhůta pro podávání nabídek navíc činila pouhých 15 dní, z čehož pracovních dnů bylo pouze deset. Nyní chtějí představitelé městské části v čele s Janem Čižinským a Ondřejem Mirovským /SZ/, aby zastupitelé o novém sídle radnice rozhodovali pod časovým tlakem.

„Při výběru jedné ze tří nabídek by došlo k porušení dalšího závazku z referenda. Nabízené nemovitosti tak nesplní podmínku ekonomické výhodnosti a dopravní dostupnosti pro naše občany," uvedl opoziční zastupitel Prahy 7 Daniel Štěpán (ČSSD).

Původní záměr umístit radnici do lokality Bubny-Zátory je zpochybňován. V minulosti zastupitelé Prahy 7 také navrhovali zakoupit existující nemovitost. Namísto konstruktivní diskuse bylo minulé koalici vyhrožováno soudem a trestními oznámeními. „Když už Praha 7 jednou pořídí za desítky milionů korun budovu na nevhodném místě a za další desítky milionů ji opraví, těžko s tím v budoucnu něco uděláme," komentuje situaci opoziční zastupitelka Prahy 7 Jaroslava Nguyenová (ČSSD).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.