ČSSD: Víme, co po COVIDu

04.04.2021 10:49

Jako první strana otevíráme debatu, jak zotavit naší zemi po epidemii Covid-19. Proč je to tak důležité? Protože je fér, aby voliči věděli, co je po volbách čeká. ČSSD má plán na obnovu naší země, který počítá s větším zapojením nadnárodních bohatých firem, aby náklady epidemie neměli na svých bedrech zaměstnanci a drobní živnostníci.

ČSSD: Víme, co po COVIDu
Foto: ČSSD
Popisek: ČSSD

Z ekonomické krize nás nedostanou ani tupé rozpočtové škrty, ani masová privatizace veřejného majetku. To už jsme si vyzkoušeli opakovaně, když česká pravice řešila ekonomické problémy utahováním opasků a nadělala paseku, kterou sociální demokracie musela napravovat. Po Klausovi, po Topolánkovi, po Nečasovi, po Kalouskovi.

Koronavirová epidemie ukázala, že se v nečekaných krizových situacích neobejdeme bez silného státu, který je oporou firmám i občanům. Odhalila i řadu slabin, které musíme do budoucna zásadně změnit.

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 1.4.2021)

hlasovalo: 19333 lidí

Naše mimořádně kvalitní a rozvinuté zdravotnictví se drží kvůli epidemii tak tak na nohou, a to jen díky zcela vyčerpaným sestřičkám, doktorům, záchranářům a dalším zaměstnancům v nemocnicích. Především v regionálních nemocnicích musíme do budoucna zlepšit vybavení, garantovat dostupnost péče pro pacienty a navýšit platy. Zaslouží si to!

Naše země se bude potýkat s obrovským výpadkem peněz. Nepochybně bude velký tlak na veřejné finance. Pravice by to řešila tradičně: škrty ve veřejných výdajích, plošným snižováním platů všech státních zaměstnanců nebo privatizací nemocnic. To všechno už tady několikrát bylo, a nebude to jinak. Takové řešení ale my v ČSSD razantně odmítáme!

Naopak. Musíme posílit příjmy státního rozpočtu, ne škrtat. Uvědomujeme si odpovědnost státu za rozvoj zdravotní péče. Proto je pro nás privatizace českého zdravotnictví absolutně nepřijatelná! Bylo by fér, aby se i ostatní politické strany postavily čelem k tomu, jak budou řešit situaci po Covidu.

Bylo by fér, abyste to věděli i vy!

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Ministerstvo vnitra se nám musí veřejně za svá nařčení omluvit

15:06 Okamura (SPD): Ministerstvo vnitra se nám musí veřejně za svá nařčení omluvit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zahrnutí SPD do zprávy o extrémismu a soudnímu rozh…