ČSSD již zahájila volební kampaň v Královéhradeckém kraji

17.08.2016 10:43

ČSSD v Královéhradeckém kraji tiskovou konferencí zahájila volební kampaň pro krajské volby 2016. S ohledem na hrozby, kterým dnes čelíme, začínáme svou kampaň dříve, než bývalo zvykem.

ČSSD již zahájila volební kampaň v Královéhradeckém kraji
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Čelíme snaze o převedení některých krajem zajišťovaných služeb do soukromé sféry. Jistoty, že nás vlak či autobus odveze i z odlehlých částí kraje, že bude v zimě prohrnutá a ošetřená vozovka, že nám v nemocnici zajistí ošetření bez ohledu na stav našeho konta, jsou zásadním způsobem ohroženy.

Po dvou obdobích, kdy ČSSD úspěšně spravovala náš kraj, jdeme do voleb s komplexním programem zahrnujícím všechny oblasti, které spadají pod správu kraje. V kampani budeme aktivně komunikovat ty body programu, které jsou v případě zvolení některých účelově vytvořených hnutí ohroženy.

Prvním tématem je zdravotnictví. Zde s heslem „ZDRAVÍ NENÍ ZBOŽÍ“ chceme upozornit na touhu některých podnikatelů koupit vybraná krajem spravovaná nemocniční zařízení. Vydělávat na nemoci je nemorální a absurdní. Vedle tohoto aspektu je pak důležitá otázka, jak kraj zajistí dostupnost zdravotní péče, až se soukromý majitel rozhodne nemocnici například z ekonomických důvodů přebudovat na jiný typ zařízení?

Jsme nejstarší politickou stranou u nás

Druhým tématem je doprava, kde s heslem „JÍZDNÉ PRO ŽÁKY A SENIORY ZDARMA“ chceme v případě výrazného volebního úspěchu zrealizovat toto heslo. Doprava v našem kraji funguje v aktuálním rozsahu pouze díky výrazné finanční podpoře kraje a případné zrušení jízdného pro tyto cílové skupiny nezatíží fatálním způsobem krajským rozpočet. V rámci tohoto tématu chceme také komunikovat snahy současného ministra dopravy za ANO o převedení zimní údržby do soukromých rukou. Správa a údržba silnic je nákladem a neměl by jí provádět nikdo, kdo jí dělá za účelem dosažení zisku. Stejný trend pak razí ministerstvo v rámci železniční dopravy, kde pouští soukromé dopravce na některé ekonomicky výhodné tratě a na zbylých poté narůstá cena, kterou musíme my všichni zaplatit.

Třetím tématem, které budeme pod heslem „BEZPEČNÝ KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ“ více akcentovat, je bezpečnost. Chceme občany ujistit o tom, že se v současnosti není v naší zemi s ohledem na uprchlickou krizi čeho obávat a upozornit je, aby se nenechali některými subjekty strašit. Budeme je informovat o konkrétních počtech zadržených migrantů u nás a o tom, jak u nás funguje detence a azylové řízení.

ČSSD nedisponuje miliony na předvolební kampaň, nevlastníme média. Jsme ale nejstarší politickou stranou u nás, máme obsah, máme své členy a mnoho dobrovolníků. Dnes začínáme, dnes vycházíme do ulic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

15:14 Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k nové metodice poskytování dietní stravy v rámci šk…