ČSSD podala 1285 kandidátních listin

08.08.2014 18:13

Předseda sociálních demokratů Bohuslav Sobotka dnes na tiskové konferenci zveřejnil konečné informace o počtu kandidátních listin pro podzimní senátní a komunální volby. Strana ve městech a obcích tradičně zaujímá silnou pozici, o čem svědčí také skutečnost, že počet kandidátních listin pro komunální volby je vyšší než počet místních organizací. Do Senátu pak strana postavila lídry pro všech 27 doplňovaných obvodů.

ČSSD podala 1285 kandidátních listin
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

„Do podzimních komunálních voleb jsme podali 1285 kandidátních listin, což je více, než kolik má naše strana místních organizací. Těch je přesně 1214. Jsem rád, že držíme úspěšně nastavený trend z minulých let a stavíme do čela osobnosti, které se těší v jednotlivých městech a obcích značné oblibě,“ podotkl předseda strany Bohuslav Sobotka.  

Zároveň dodal, že pro senátní volby strana nominovala 27 lidí – přesně tolik, kolik se v říjnu uvolní křesel po vypršení mandátu třetiny senátorů. Pro doplňovací volby do Senátu ve volebním obvodu číslo 22 (Praha 10) se ČSSD rozhodla, že pro ni bude výhodné spolupracovat se Stranou zelených, a proto vyslala do boje o křeslo nadějnou mladou političku Ivanu Cabrnochovou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…