Cabicar (TOP 09): Centrum duševního zdraví v Trutnově nabídne i terénní služby

05.09.2018 9:58

Do dvou let vznikne v Trutnově nové Centrum duševního zdraví za více jak 55,5 milionu korun. Cílem projektu je získat odpovídající prostory pro poskytování zdravotních a přímo návazných sociálních služeb pro osoby s duševním onemocněním. Nové centrum vznikne na místě bývalého kulturního domu.

Cabicar (TOP 09): Centrum duševního zdraví v Trutnově nabídne i terénní služby
Foto: TOP 09
Popisek: Aleš Cabicar

„Nové prostory vzniknou rekonstrukcí a novým vybavením budovy Na Nivách v Trutnově, která se nachází v blízkosti budovy Regionálního institutu ambulantních psychosociálních služeb (RIAPS). Součástí plánovaných služeb nového centra jsou i služby terénní, pro které se pořídí auto, elektronika nebo zdravotnické potřeby,“ řekl náměstek hejtmana Aleš Cabicar odpovědný za oblast zdravotnictví.

Další nové prostory vzniknou také pro krizové, ambulantní služby a společné zázemí. Vybaveny budou nábytkem, počítači, elektronikou, audiotechnikou, dále se zařídí dílny a pracoviště pro nácvik vedení domácnosti.

Projekt je realizován za finanční podpory Evropské unie (90% způsobilých výdajů) a Královéhradeckého kraje (10%). Předpokládané výdaje jsou více jak 55,5 milionu korun včetně DPH. Stavební práce provede firma Průmstav Náchod, s. r. o. Centrum duševního zdraví by mělo být dokončeno 20. srpna roku 2020, následně bude dodáno vybavení.

Začátkem září začne demolice budovy bývalého kulturního domu v Trutnově. Královéhradecký kraj tuto budovu koupil od města za 3,8 milionu korun a poskytl ji k provozování Sdružení ozdravoven a léčeben okres Trutnov. Následně začne stavba nového centra. V rámci projektu nebude chybět výtah, bezbariérový vstup a zároveň bude budova spojena nadzemním koridorem se současnou budovou Regionálního institutu ambulantních psychosociálních služeb (RIAPS).

Administraci projektu zajišťuje krajské Centrum investic, rozvoje a inovací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…