Cabicar (TOP 09): Trutnovskou nemocnici povede Miroslav Procházka

21.04.2018 8:27

Představenstvo Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje jmenovalo Miroslava Procházku členem představenstva Oblastní nemocnice Trutnov.

Cabicar (TOP 09): Trutnovskou nemocnici povede Miroslav Procházka
Foto: TOP 09
Popisek: Aleš Cabicar

Procházka se zároveň stal předsedou představenstva. Důvodem je fakt, že současný ředitel nemocnice Martin Limburský ve své funkci ke konci dubna končí a z proběhlého výběrového řízení nebyl vybrán žádný vhodný kandidát. Miroslav Procházka tak bude souběžně vykonávat dvě funkce, na část úvazku zůstane i jako předseda představenstva Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje.

Představenstvo Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje rozhodlo o jmenování Miroslava Procházky členem představenstva trutnovské nemocnice, kterému bude zároveň předsedat. Z výběrového řízení, které proběhlo koncem března, nebyl vybrán vhodný kandidát.

„Tento krok nám doporučila dozorčí rada holdingu, která vyhodnocovala proběhlé výběrové řízení na funkci ve vedení trutnovské nemocnice. Ze čtyř kandidátů hodnoticí komise nedoporučila žádného z nich a dozorčí rada se s výsledky ztotožnila. Byl jsem tedy dozorčí radou navržen, abych nemocnici vedl,“ komentoval situaci předseda představenstva Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje Miroslav Procházka. Své nové funkce se ujme od května. V čele trutnovské nemocnice bude minimálně rok.

„Důvodem našeho rozhodnutí je odchod stávajícího ředitele Martina Limburského, který na vlastní žádost ze zdravotních důvodů ve funkci končí na konci dubna. Trutnovská nemocnice teď potřebuje ve svém čele silnou osobnost znalou prostředí, která zde zlepší především interpersonální vztahy a povede ji k dobrým hospodářským výsledkům. To vše, věříme, najdeme v osobě doktora Procházky,“ uvedl důvody rozhodnutí dozorčí rady Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Aleš Cabicar „Martin Limburský bude v nemocnici nadále dočasně působit jako člen představenstva. Tímto bych mu chtěl velmi poděkovat za jeho dosavadní skvělou a profesionální práci.“ dodal náměstek Cabicar.

„Jsem velmi rád, že se našlo poměrně rychle řešení této nelehké situace. Strávil jsem v naší nemocnici pěknou řádku let a je to moje srdcová záležitost. Proto mi velmi záleží na tom, aby měla kompetentní vedení. Pevně věřím, že se doktor Procházka zhostí své funkce svědomitě. Jsem připraven mu veškerou dosavadní práci předat a být mu nápomocen,“ řekl ke svému odchodu dosavadní ředitel Martin Limburský.

Miroslav Procházka nadále povede na část úvazku i Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…