Cais (ANO): Není to tak dlouho...

10.02.2015 7:34

Není to tak dlouho, co jsme dostali zadání z kanceláře starosty pro napsání článku do „Pražské pětky“ o rozpočtu tak, jak si ho jednotlivé politické subjekty představují.

Cais (ANO): Není to tak dlouho...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hnutí ANO 2011

Je těžké psát o něčem, o čem ani současná koalice nemá představu ani vizi. Což se nakonec ukázalo jako důvod k odvolání tématu rozpočtu, který se změnil v sepsání vize o sociální oblasti, ve které se vehementně angažuje sociální guru současné koalice. Vyhazuje peníze oknem a nepřemýšlí o tom, že rozpočet se skládá z části příjmové a výdajové a obě tyto oblasti by měly vzájemně rezonovat.

Příjmy z privatizace pomalu končí, a tudíž už nemůže městská část s touto finanční injekcí do budoucna počítat. Krom toho, že rozprodávání majetku města je logickým nonsensem a argumenty typu, že investice do bytového fondu se městu nevyplatí, jsou jen krátkozrakým a krátkodobým tvrzením lidí, kteří nemají před očima vizi budoucnosti a ani chuť přemýšlet nad vývojem města na dobu delší než čtyři roky.

Jejich představa nemůže přesáhnout tuto jepičí dobu, protože vnímání budoucnosti je pouze spektrem stranických zájmů, úkolů a zadání.

A toto je bohužel současný komunální marasmus a rozhodně se netýká jen městské části Praha 5. Jedná se o obecný jev vyprázdněné komunální politiky a starých stranických struktur stále ještě řízených kmotry a kmotříčky.

V této situaci má opozice jen málo nástrojů jak současný běh věcí ovlivnit, přes plamenné proklamace koaličních partnerů o otevřené radnici.

To za prvé.

Za druhé je potřeba začít opravdu zodpovědně vést výběrová řízení a zapojovat do rozhodování skutečné odborníky – dobrovolníky. Přezkoumat nevýhodné smlouvy a přemýšlet o nejsmysluplnějším využití bytového i nebytového fondu.

Snažit se přitáhnout do veřejného prostoru "evropské" peníze.

Podpořit malé podnikání a tím např. i růst zájmu zahraničních turistů o Prahu 5.

Spustit opravdu smysluplné projekty, které přinesou městské části finance a učiní veřejný prostor místem, kde se příjemně dýchá.

Viktor Cais, zastupitel za ANO na Praze 5

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): Věděli jste, že je pražské metro jedno z nejhezčích na světě?

16:14 Hřib (Piráti): Věděli jste, že je pražské metro jedno z nejhezčích na světě?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pražskému metru.