Čapek (ANO): Už v létě by mohl být hotový nový skatepark na sídlišti Portyč a prodloužena ulice Vinařického

19.01.2023 10:46

Už v létě by skateboardisté mohli začít využívat nový skatepark na sídlišti Portyč, řidiči by mohli jezdit po prodloužené ulici Vinařického a využít jejího nového napojení na silnici III. třídy na Topělec.

Čapek (ANO): Už v létě by mohl být hotový nový skatepark na sídlišti Portyč a prodloužena ulice Vinařického
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Město Písek v nejbližší době vypíše výběrová řízení na tyto dvě akce. „Předpokládáme, že by se náklady na vybudování skateparku měly pohybovat kolem deseti milionů korun bez daně. Prodloužení ulice Vinařického a připojení na silnici na Topělec by mělo vyjít na zhruba šest milionů korun,” řekl starosta Michal Čapek. 

Anketa

Přestřelil Babiš billboard „Nezatáhnu Česko do války“?

hlasovalo: 28743 lidí

V případě, že se podaří vysoutěžit dodavatele, mohlo by se se stavbou skateparku na místě nevyužívaného multifunkčního hřiště na okraji sídliště začít už v dubnu. Hotovo by mělo být za čtyři měsíce. „Skatepark bude tvořen modelovanou betonovou plochou a ocelovými doplňky. Zvolené prvky umožní nejen jízdu na skateboardu, ale i na koloběžce nebo kole,“ poznamenal starosta. Počítá se s tím, že skatepark bude volně přístupný. V této lokalitě je služebna městské policie a funguje tu i asistent prevence kriminality, bude tak možné zajistit častější dohled nad tímto sportovištěm.

Současně se skateparkem se bude budovat prodloužení místní komunikace v ulici Vinařického, součástí prací bude výstavba nového dopravního napojení na silnici na Topělec. Díky tomu se zlepší dopravní obslužnost této lokality a vznikne propojení silnice třetí třídy s novou parkovací plochou, které v této oblasti vznikne. Práce by mohly začít na přelomu března a dubna a hotovy by měly být za tři měsíce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…