Carda (ČSSD): Opravy kanalizace v Linecké ulici si vyžádají dopravní omezení

23.10.2021 6:34

V příštím týdnu bude zahájena výměna dosluhující kanalizace v Linecké ulici. Rozsáhlejší rekonstrukce s sebou přinese omezení v dopravním provozu.

Carda (ČSSD): Opravy kanalizace v Linecké ulici si vyžádají dopravní omezení
Foto: ČSSD
Popisek: ČSSD

Na křižovatce ulic Linecká a Horská u budovy okresního soudu začne ve středu 27. října 2021 plánovaná rekonstrukce sto šestnácti metrů kanalizačního vedení. 

Anketa

Chcete Pekarovou Adamovou za předsedkyni Poslanecké sněmovny?

4%
93%
hlasovalo: 47019 lidí
„Kanalizace je v havarijním stavu, opakovaně se kvůli ní v křižovatce propadá zádlažba,“ uvádí starosta Dalibor Carda.

S rekonstrukcí se pojí řada dopravních uzavírek a omezení. Po dobu stavby bude dotčený prostor Linecké ulice a průjezd do ulic Za Soudem a Horská úplně uzavřen. Součástí uzavírky bude vyznačení objízdných tras. Do ulice Horská a na Plešivecké náměstí se řidiči dostanou ulicí Plešivecká, která bude zjednosměrněna pouze pro jízdu směrem k Plešiveckému náměstí a vozidla budou vyjíždět ulicí Důlní a dále kolem zámecké zahrady.

„Vzhledem k tomu, že Linecká ulice ze směru od Tavírny slouží ráno k intenzivnímu dovážení dětí do školy, je podél oplocení Městského parku navrženo několik dočasných stání pro tuto dopravní obsluhu,“ vysvětluje starosta.

Vozidla přijíždějící k uzavírce od náměstí a vozidla, která standardně využívají průjezd Lineckou ulicí ve směru ven z centra, nebudou moci v tomto směru město opustit. Bude jim umožněn výjezd ulicí Horní, v níž se otočí směr provozu s výjezdem na Objížďkovou ulici.

Průchod stavbou bude možný, pouze v některých exponovaných chvílích bude pozastaven, nicméně v takové situaci je v každém směru možné toto místo obejít (Plešivecké schody, Růžová zahrada, Městský park).

V souvislosti s rozsahem výkopových prací nebude možné zajistit příjezd k parkovacím stáním u budovy okresního soudu a k dalším institucím zpřístupňovaných ulicí Za Soudem. „V tuto chvíli neuvažujeme o neřízeném zprůjezdnění Růžové zahrady, která by tuto dopravní obsluhu částečně zajistila. Je ale možné tuto zkratku využít pro naléhavé případy, např. pro dům s pečovatelskou službou,“ dodává starosta.

Stavební práce potrvají do 30. listopadu 2021 a bude je provádět společnost IRO Stavební s.r.o. Za výměnu kanalizace zaplatí město 1,25 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

6:23 Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

Rekonstrukce bazénu, která byla podle zjištění policie od počátku manipulována přes Petra Židka a sp…