Černoch (Úsvit-NK): Za nelegální překročení hranice vyhoštění. Chceme ochranu hranic a referendum o kvótách

01.03.2016 12:34

Úsvit dnes předloží podstatné zpřísnění vládního zákona o ochraně hranic.

Černoch (Úsvit-NK): Za nelegální překročení hranice vyhoštění. Chceme ochranu hranic a referendum o kvótách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Marek Černoch

„Chceme zavést povinnost vyhlásit krizový stav v případě masové imigrace. Pokud za takové situace překročí imigrant nelegálně státní hranici, bude to podle našeho návrhu automatický kvalifikováno jako trestný čin. Prvním postihem pro takového imigranta bude okamžité vyhoštění a ztráta možnosti získat azyl. Jedině tímto tvrdým přístupem zabezpečíme, že se nedostaneme do stejné pasti, v jaké je dnes Německo či Švédsko,“ řekl na tiskové konferenci Marek Černoch.

Zcela nevyhovující je vládní návrh, který se má dnes projednávat ve druhém čtení. Český systém ochrany hranic má být postaven na existenci schengenského prostoru. Tedy prostoru, který je dnes již mrtvý. Zákon je nutné zcela přepracovat a to tak, aby Česká republika měla opět možnost plnohodnotně chránit své hranice.

Na schůzi chceme slyšet odpověď, kdy začneme chránit české hranice. Totální konec schengenského prostotu je na spadnutí.

Chceme přednostně projednat referendum o přerozdělovacích kvótách

„Nelegální imigranti včera beranidlem prorazili plot na řecko-makedonské hranici. Budeme chtít mimořádný bod sněmovny a na něm zaúkolovat vládu, aby konečně začala chránit české hranice,“ dodal Marek Černoch.

Druhým bodem, který budeme chtít přednostně projednat je referendum o přerozdělovacích kvótách. Je to návrh, který již minulý rok Úsvit předložil.

„Tleskáme maďarskému premiérovi Orbánovi, který minulý týden oznámil vypsání referenda o odmítnutí kvót v Maďarsku. Nemůžeme zavádět přerozdělovací kvóty, když s tím občané nesouhlasí. Koneckonců s těmi cizími imigranty nebude žít ani pan Sobotka, ani jiný člen vlády, kteří je sem chtějí přijmout ale právě obyčejní občané,“ řekl poslanec Martin Lank.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): Začínáme stavět tramvajovou trať na Václavském náměstí

17:04 Hřib (Piráti): Začínáme stavět tramvajovou trať na Václavském náměstí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k tramvaji na Václavském náměstí.