Černoch (Úsvit): OKD hned nebo mimořádná schůze. Už jsme se Sobotkou ztratili trpělivost

28.02.2017 21:10

Hlavním cílem strany Úsvit pro tento týden sněmovny je konečně přijmout jednoznačná usnesení v kauze OKD. Chceme, aby už tento týden Sněmovna přijala usnesení o zřízení poslanecké vyšetřovací komise, které by určila politickou odpovědnost za nevýhodný prodej OKD.

Černoch (Úsvit): OKD hned nebo mimořádná schůze. Už jsme se Sobotkou ztratili trpělivost
Foto: Marek Černoch
Popisek: Marek Černoch

„Premiér Sobotka projednání tohoto bodu neuvěřitelně zdržuje. Připomínám, že tento jediný bod projednává Poslanecká sněmovna už přes půl roku. Když jsme tento bod otevřeli poprvé, tak premiér Sněmovně přednesl extra dlouhý elaborát, ve kterém ale neodpověděl na žádné naše dotazy. Když jsme tento bod otevřeli podruhé, premiér demonstrativně před zahájením bodu se smíchem odešel,“ řekl ke kauze projednávání OKD předseda poslaneckého klubu Marek Černoch.

„Už jsme ztratili trpělivost. Tento týden chceme přijmout usnesení o zřízení vyšetřovací komise bez ohledu na přítomnost premiéra. Pokud se tak nestane, svoláme mimořádnou schůzi. Podpisy máme připravené,“ uzavřel poslanec Černoch.  

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…