Černoch (Úsvit): Pokud přijímat uprchlíky, pak nejohroženější skupiny Jezídů, křesťanů a Kurdů

10.06.2015 12:19

Dnešního jednání poslaneckého klubu hnutí Úsvit se zúčastnil doc. Mgr. Martin Konvička, Ph.D.. Seznámil ne něm poslance s Peticí, kterou k dnešnímu dni již podpořilo 46 286 občanů České republiky. Poslanecký klub se k této petici připojil.

Černoch (Úsvit): Pokud přijímat uprchlíky, pak nejohroženější skupiny Jezídů, křesťanů a Kurdů
Foto: Hnutí Úsvit
Popisek: Marek Černoch, poslanec za Úsvit

Tato Petice požaduje, aby vláda České republiky odmítla nátlak Evropské komise, která chce přerozdělit tzv. uprchlíky i do České republiky zároveň ale respektuje humanitární pomoc v případech skutečné nouze. Rozsah této pomoci musí ale zůstat plně v rukách vlády České republiky. Pokud je možné vůbec uvažovat o dočasném přijetí uprchlíků z Blízkého východu, pak ať se jedná o nejohroženější skupiny Jezídů, křesťanů a Kurdů, kteří jsou vystavení brutálním útokům fanatických muslimů.

Dalším bodem debaty byla problematika islámu, islámského terorismu, který podle všech zúčastněných je dnes největší hrozbou pro evropské státy, především je ohrožením našich tradičních hodnot, občanských a lidských práv.

Poslanecký klub konstatoval, že dlouhodobě prosazuje novelu zákona o církvích a náboženských společnostech a novelu trestního zákona, který se týká trestného činu „služby v cizích ozbrojených silách podle paragrafu 321 trestního zákoníku“, který by se měl vztahovat i na tzv. islámský stát, byť se de jure nejedná o armádu státu.
Poslanecký klub dále podpoří prostřednictví místopředsedy Petičního výboru ing.Karla Fiedlera ve veřejném slyšení.

Marek Černoch, předseda poslaneckého klubu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

18:09 Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k předsedovi SOCDEM Šmardovi.