Černoch: primátor Hudeček porušuje zákon!

09.10.2014 7:36

Hnutí Úsvit delší dobu protestuje proti novým Pražským stavebním předpisům, které proti vůli pražských zastupitelů i městských částí těsně před volbami prosadil primátor Tomáš Hudeček.

Černoch: primátor Hudeček porušuje zákon!
Foto: red
Popisek: Ředitel privátní letecké společnosti a kandidát za Úsvit přímé demokracie Marek Černoch

Podle ministerstva pro místní rozvoj jsou navíc protizákonné. „Primátor Hudeček by měl předpisy ihned stáhnout. Jinak je pozastaví ministerstvo a to bude pro Prahu velká blamáž“, komentuje to poslanec Úsvitu a kandidát na primátora Marek Černoch.

Úsvit poukazuje na to, že prakticky jediní, kdo nové předpisy spolu s Hudečkem vítají, jsou developeři, jimž zvýší zisky. Proti je nejen velká většina zastupitelů, ale silnou opozici má primátor i ve vlastní TOP09. V jednobarevné radě prosadil jejich platnost o jediný hlas.

„Naprosto nechápu umíněnost, s jakou Tomáš Hudeček prosazuje své předpisy proti všem. Nyní i proti právnímu názoru gesčního ministerstva. Budí to podezření, že končící primátor předpisy někomu napevno slíbil. Politicky totiž nemá logiku, proč se brání odložení jejich platnosti, k čemuž ho vyzvali zastupitelé i ministerstvo pro místní rozvoj“, uzavírá Marek Černoch.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Černoch

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…