Černochová (ODS): Lepší pozdě, než-li později...

21.07.2020 8:39

Komentář na facebookovém profilu k soběstačnosti České republiky v ochranných pomůckách.

Černochová (ODS): Lepší pozdě, než-li později...
Foto: osobní archiv
Popisek: Jana Černochová

... alespoň v oblasti zdravotnického materiálu bychom snad příště mohli být lépe připraveni na podobné situace, jakou byla pandemie koronaviru. Na výsledky analýzy výrobních a skladovacích kapacit těchto produktů, kterou nyní (trochu "s křížkem po funuse") ministerstvo průmyslu zpracovává, jsem velmi zvědavá. Pokud se ukáže, že v některých důležitých komoditách nejsme soběstační, jako například u ochranných rukavic, jak vyplývá z článku ZDE, doufám, že se stát nespokojí pouze s konstatováním tohoto faktu a bude motivovat tuzemské firmy k získání potřebných licencí a přípravě výrobních linek. Jak jsme se již přesvědčili, každá taková investice se nám může v krizové situaci násobně vyplatit.

Podniky jsou schopné v požadovaném množství dodávat jen respirátory třídy FFP2 a FFP3 a ochranné štíty. Naopak už teď je jasné, že například vyšetřovací rukavice místní firmy dodávat nezvládnou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Nebojte, plastová občanka bude vždy platit dál až do zániku vesmíru

6:16 Ministr Bartoš: Nebojte, plastová občanka bude vždy platit dál až do zániku vesmíru

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k digitalizaci.