Černochová (ODS): Pane premiére, který z vašich ministrů tedy lže? Dělají z lidí hlupáky

05.02.2016 12:15

Komentář poslankyně Jany Černochové k propuštění a vydání Alího Fajáda a Chálida Marábího:

Černochová (ODS): Pane premiére, který z vašich ministrů tedy lže? Dělají z lidí hlupáky
Foto: archiv
Popisek: Jana Černochová, ODS

Jsme svědky naprostého selhání naší politické reprezentace, která v otázce propuštění a vydání Alího Fajáda a Chálida Marábího hraje nedůstojné divadlo s českou veřejností. Pět Čechů je podle veřejně vyřčených slov ministra obrany Stropnického (ANO) součástí výměny za dva agenty Hizballáhu. Podle ministra spravedlnosti Pelikána (též ANO) to tak není. Podle ministra zahraničí Zaorálka (ČSSD) naše země s teroristy nikdy nevyjednává. A aby byla vládnoucí koalice kompletní - vicepremiér Bělobrádek rozhodnutí Pelikána nerozumí a premiér Sobotka to korunuje slovy o tom, aby se lidé nebáli, že to vše prověří ÚOOZ.

Je třeba připomenout, že všichni tito ministři jsou členy Bezpečnostní rady státu, která ve středu zasedala, a kde zcela jistě muselo být vydání Alího Fajáda a Chálida Marábího tématem číslo jedna a všichni ministři mají o celé kauze bezpochyby dostatek informací. Nerozumím tomu, proč dělají z lidí hlupáky, kličkují, lžou a hází vinu na zpravodajské služby. Tohle je jejich selhání a měli by za něj nést odpovědnost. Ministerstvo zahraničních věcí s Ministerstvy obrany, spravedlnosti a vnitra by měly doporučit všem Čechům preventivně neopouštět ani hranice svého kraje, protože naše vláda jim bezpečí negarantuje, neb je nebezpečím sama pro sebe. Vyzýváme premiéra Sobotku, aby nám sdělil, který z ministrů jeho vlády tedy lže.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…