Černochová (ODS): Přestaňte se už vymlouvat na zákon o zadávání veřejných zakázek

17.06.2021 12:45

Projev na 104. schůzi Poslanecké sněmovny 17. června 2021 – reakce na odpověď ministraa Metnara

Černochová (ODS): Přestaňte se už vymlouvat na zákon o zadávání veřejných zakázek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Černochová

Děkuji. On už částečně tady o tom hovořil můj předřečník, pan místopředseda. Přece není možné, pane ministře, že vy nám tady řeknete, že žádné datum na ukončení certifikace neznáte. Vždyť ty letouny létají. Ty letouny létají v jiných zemích kolem České republiky. Tam taky čekali na nějakou certifikaci? Asi ano, asi ji mají. A víte, jaký je rozdíl mezi tou certifikací, kterou tady požadujete v České republice a kterou požadují třeba v Maďarsku? Pokud tu informaci nemáte, tak si zjistěte! (Zvýšeným hlasem.) Docela jste mě uklidnil, že tedy alespoň MOTHERy klapnou a že tedy v roce 2023 budeme mít MOTHERy. Tak jestli mi můžete, pane ministře, vysvětlit, co tedy uděláte s houfnicemi a s protiletadlovými komplety SHORAD, které vám kupodivu ve výběrovém řízení, ta zakázka vzrostla o devět miliard korun, co bude dělat armáda pod vaším vedením, jestli to výběrové řízení skrečuje nebo budete dál vyjednávat, co se tedy bude dít?

Stejně tak by mě zajímalo, jak je možné, že došlo ke skokovému navýšení, navýšení ceny u sledovacího systému VERA-NG. Jasně to poukazuje opět na neschopnost vašeho resortu cokoliv vysoutěžit. A přestaňte se tady už vymlouvat na zákon o zadávání veřejných zakázek! (Zvýšeným hlasem.) Vy děláte spoustu výběrových řízení (g-to-g?), ale výsledek úplně stejný. Ta akvizice do kopru!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.