Černochová (ODS): Vinobraní na Grébovce letos nebude

23.05.2020 12:53

Radní Prahy 2 rozhodli o tom, že se v pořadí již 14. ročník oblíbeného Vinobraní na Grébovce letos v září konat nebude.

Černochová (ODS): Vinobraní na Grébovce letos nebude
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Černochová

Rozhodli se tak po důkladném zvážení celé situace a možných rizik s ohledem na zdraví a bezpečnost občanů i případných návštěvníků.

„Naše rozhodnutí jsme dlouho odkládali a s nadějí sledovali epidemiologickou situaci i proces uvolňování vládních opatření. Situace se neustále vyvíjí a stále není zřejmé, kdy a zda vůbec se budou moci konat hromadné akce bez omezení počtu účastníků. A my nemůžeme připravovat smluvní zajištění jedné z nejnavštěvovanějších akcí v metropoli bez jistoty. Jako pořadatelé cítíme odpovědnost za život a zdraví občanů. Velmi nás mrzí, že letos nemůžeme v tradici pokračovat, ale bezpečnost je v tuto chvíli na prvním místě. Z uvedených důvodů nechceme vinobraní kapacitně omezovat ani snižovat jeho úroveň, kterou za léta, kdy se koná, získalo. Příští rok si to, doufám, všechno vynahradíme,“ vysvětluje rozhodnutí radnice Prahy 2 starostka Jana Černochová.

Vinobraní na Grébovce, které je v tradiční podobě dvoudenní oslavou vína, navštíví každoročně až 30 tisíc návštěvníků. Zajištění tak velkolepé akce by s ohledem na očekávaná bezpečnostní opatření bylo nemožné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

19:05 Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k geotermálnímu projektu Ringen v Litoměřicích