Černý (KSČM): Další summit EU bez hmatatelných výsledků

20.09.2016 13:33

V pátek se konal bratislavský summit lídrů Evropské unie. Nic vyloženě závratného nepřinesl. Znovu jsme si mohli vyslechnout mnoho prázdných frází a proklamací, ale nejpalčivější problém současné Evropy, a to řešení migrační krize, se dál neposunul, což někteří vrcholní účastníci i posléze potvrdili.

Černý (KSČM): Další summit EU bez hmatatelných výsledků
Foto: repro ČT
Popisek: Poslanec KSČM za Olomoucký kraj Alexander Černý

Dozvěděli jsme se, že to problém je a že ho musíme řešit. To ale je snad každému už dva roky celkem jasné. Pokud bychom se zaměřili alespoň na nějaké výsledky celého summitu, tak bychom mohli zmínit, že se nepodařilo řešit, co udělat s nesmyslnými přistěhovaleckými kvótami a konečně se začalo mluvit o ochraně hranic a pomoci bezpečnostním složkám jednotlivých států v místech, odkud přichází největší proud běženců. V těchto tématech sehrál pozitivní roli především postoj východních zemí Evropské unie.

Zatím jsme ale primárně u slov. Příčiny migrační krize (např. vměšování se do fungujících režimů třetích zemí) nejsou řešeny a účinná ochrana vnějších hranic EU neexistuje. Stále neexistují faktická opatření, která by migrační krizi ukončila. Bohužel naši představitelé také příliš nepomáhají, když mají potřebu v posledních dnech umenšovat význam zemí V4, neboť se ukazuje, že právě V4 je vhodná platforma k uplatňování našich zájmů v rámci Evropy a může dobře působit jako názorový protipól vůči nezodpovědnému sebedestrukčnímu přístupu například současného německého vedení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…