Černý (KSČM): Jak s obranou České republiky?

09.01.2017 14:39

Česká republika podle všech dostupných informací chce mít svou vlastní armádu. Proto lze předpokládat, že těžko toto půjde zařídit bez finančních nákladů. Zbrojní průmysl se v posledních letech modernizuje velmi rychlým tempem, a tak i výdaje na přezbrojení naší armády budou rozhodně vyšší.

Černý (KSČM): Jak s obranou České republiky?
Foto: repro ČT
Popisek: Poslanec KSČM za Olomoucký kraj Alexander Černý

Máme dvě alternativy, buď v současné situaci, kdy teroristé zvyšují své aktivity a blíží se nebezpečně k našim hranicím, armádu zrušíme a snížíme tím téměř na nulu obranyschopnost země, nebo pochopíme, že funkční armáda nás bude stát peníze. V poslední době diskutovaná otázka Pandurů, které budou stát o 800 milionů více, je rozhodně na pořadu dne. Armáda své základní požadavky na to, jak budou tyto Pandury vybaveny, specifikovala v roce 2013. Podle představitelů ministerstva obrany jsou za nárůstem ceny detailní specifikace požadavků armády, a to například na pancéřování či modernější technologické a informační systémy. Ministerstvo požaduje nákup dvaceti strojů. Šest má sloužit pro velitelsko-štábní účely a čtrnáct pro účely spojovací.

Nákup obrněnců schválila vláda v roce 2015. Původní cena byla 1,2 miliardy korun. Zdůvodnění navýšení ceny je údajně změna bezpečnostní situace. Je však otázkou, zda ministerstvo obrany v případě specifikace této zakázky poněkud nezaspalo.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Navrátil (KDU-ČSL): Senior Pas a Rodinné pasy poskytují slevy na zboží, služby a další aktivity

12:05 Navrátil (KDU-ČSL): Senior Pas a Rodinné pasy poskytují slevy na zboží, služby a další aktivity

Moravskoslezský kraj opět podpořil slevové karty pro seniory a rodiny s dětmi. Senior Pas a Rodinné …